onsdag, juni 21, 2017

YouTube i blåsväder över #MoreThanARefugee

Videojätten YouTube publicerade under gårdagen ett videoklipp på sin egna kanal YouTube Spotlight, som heter #MoreThanARefugee, och går att se längst ner i artikeln. Precis som namnet antyder är det det en video som mer eller mindre handlar om att flyktingar inte bara är flyktingar, utan också människor. Denna video går lätt att komma åt då YouTube -logotypen har en ny bild som dirigerar om användaren till deras propagandavideo.

Läs också: Islamiska Staten använder denna app

Idag har #MoreThanARefugee över 6 miljoner visningar, och det förväntas att bli mycket mer. Det som gör denna nyhet värd att ta upp är dock det faktum att videon har 60 000 likes och över 250 000 dislikes. Hur man än ställer sig i flyktingfrågan behöver dock inte ha någon betydelse.

Om man läser kommentarsfältet kan man se hur användare kommenterar om hur de får sina kommentarer borttagna, och då handlar det inte om hat-kommentarer utan det är snarare kritik eller någon form av försöka skapa en debatt. Många menar alltså att YouTube censurerar oliktänkande kring detta.

Läs mer: Google tar ställning mot Islamiska Staten

YouTube som är världens näst mest besöka sida riktar sig nästan till alla målgrupper som är tänkbara och har ett riktigt stort inflytande på nätet. Man menar alltså att det är på grund av detta YouTube missbrukar sin storhet för deras egna agenda, som mer eller mindre går ut på att visa annonsörer att de är politisk korrekta.