onsdag, juni 21, 2017

OnePlus 5 offentliggörs

Igårkväll presterade OnePlus sitt nya flaggskepp som går under namnet OnePlus 5, och som tidigare rapporterat verkar den kinesiska tillverkningen lägga mest fokus på kameran, något de dessutom verkar vara ganska stolta över.

Telefonen är givetvis ett monster när det kommer till hårdvara; 6 eller 8 GB RAM och 64 GB eller 128 GB minne. OnePlus använder sig även av det senaste Snapdragon-chippet som har fantastiska åtta kärnor.
Med sin Optic AMOLED 5'5-tums skärm får telefonen 401 PPI på en 1080p-upplösning,  Adreno 540 och detta i ett paket tillsammans med ett 3300mAh-batteri, och ska enligt OnePlus själva kunna ladda upp till 44% på en halvtimmes laddning med DashCharge.

OnePlus 5 kommer med två kamerasensorer på baksidan; en 20 megapixel och en 16 megapixel och det väcker den stora frågan om hur många megapixel en mobiltelefon faktiskt behöver. Med en dual-kamera, som mer eller minner bara påminner om iPhone 7 Plus som lanserades i fjol, utlovar OnePlus att användarens bilder kommer att bli skarpare och få mer kontrast. Med det sagt vill OnePlus antagligen höja aktuell standard på kameror på dagens smartphones som brukar ligga på mellan 12-16 megapixel.

Mjukvarumässigt så har OnePlus 5 begåvats med Android 7.7.1 Nougat tillsammans med OnePlus egna OxygenOS som har sina egna funktioner utöver det rena Android, men verkar inte vara någon större bloat alls.
Tyvärr verkar inte OnePlus hoppat på samma tåg som både Samsung och LG är på, och som Apple även ryktas hoppa på, och det är en fulldisplay utan dö-ytor. OnePlus 5 är i handen relativt stor till skillnad från konkurrenterna.

Prislappen för denna best kommer ligga från 4 955 kronor och klättra upp beroende på vilken modell man beställer. Den officiella försäljningen startar på tisdag nästa vecka, den 27:e juni.