fredag, december 16, 2016

Nintendo släpper Super Mario Run till iPhone


I höstas presenterade Apple sina nya telefoner iPhone 7 och iPhone 7 Plus och i samband med detta event visade spelföretaget Nintendo sitt första spel för smartphones; Super Mario Run. Spelet finns idag endast till Appleenheter, men det är antagligen bara en tidfråga innan appen släpps på Android.

► Läs också: Allt du behöver veta om iPhone 7

Spelet baseras på tidigare spel från Nintendo. Man börjar som en italiensk rörmokare som springer runt och samlar mynt. Däremot är kontrollerna nya, då karaktären i spelet enbart kan röra sig framåt och gör det automatiskt. Målet här är att trycka i tid och otid för att få Mario att hoppa. Även om detta koncept inte är nytt så känns spelet väldigt genuint och välgjort med detaljer och perfekt soundtrack som ger en riktig nostalgitripp.


Problemen dyker upp senare in i spelets gång, det finns enbart tre banor tillgängliga i gratisversionen och man kan låsa upp alla banor för det saftiga priset 109 kronor! Det värsta av allt är att spelet kräver en internetanslutning utan någon vidare bra anledning. Man kan lägga till vänner från Twitter och Facebook för att jämföra resultat i de olika banorna, men för den som inte bryr sig om sådant och bara vill spela lite Mario på tåget på väg hem från jobbet eller skolan kan då inte göra det utan en konstant internetuppkoppling. Antagligen för att spelet enbart kan molnspara.

Om man kan ha överseende med detta så är Super Mario Run ett riktigt välgjort spel och det går som sagt att prova gratis till iPhone och iPad. Den som vill prova att ladda ner det kan göra det här.