onsdag, december 21, 2016

Dessa enheter är Daydream ready


Google kommer under kommande år att lägga mer och mer fokus på den virtuella verkligheten, alltså VR, som det ofta kallas. Under våren presenterade sökjätten Daydream, ett gränssnitt som är mer än bara mobilt VR som vi har idag. För att en telefon ska kunna ta del av Daydream, så krävs det att telefonen i sig uppnår vissa systemkrav.
Men vilka telefoner har dessa krav idag? Vilka telefoner är faktiskt redo för Daydream?
Vi listar alla telefoner här:

Google Pixel


Både 5-tumsvarianten och 5,5-tumsvarianten av Google Pixel är Daydream ready, och kommer med Daydream förinstallerat. Telefonerna har imponerande Snapdragon 821 med 4GB RAM och AMOLED-skärm. Den mindre varianten av Pixel kör 1080p medans den större erbjuder en QHD-skärm, så med andra ord är Pixel XL lite bättre när det kommer till VR, men bägge telefonerna är generellt mer eller mindre perfekta när det kommer till Daydream. Att få tag på en Pixel i Sverige är dock svårt.

Moto Z


Både originalet Moto Z och den lite senare modellen Moto Z Force är Daydream ready i och med att de numera kör Android 7.0 och Daydreamappen kan installeras från Google Play Store. Dessa telefoner kör med en Snapdragon 820 tillsammans med 4GB RAM och en 5,5-tums QHD AMOLED-skärm.


Nexus 6P?


Google säger sig själva använda Nexus 6P för att både bygga och att testa Daydream och man kan sideloada Daydream på Nexus 6P. Däremot är den inte byggd för just det ändamålet. Google själva säger: "The 6P's thermal performance is not representative of the consumer Daydream-ready devices that will be launching later this year.".  För den som är intresserad att prova ändå kan klicka in sig här.

Det var alla telefoner som just nu kan är redo för Daydream. En kort shoutout ska givetvis gå till Axon 7, som enligt ZTE själva får stöd för Daydream när de släpper Android 7 Nougat.