söndag, november 06, 2016

Kent släpper en app


Det svenska rockbandet från Eskilstuna, Kent, kommer efter 26 år som band att lägga ner den 17:e december i år med en allra sista spelning på Tele2 Arena. Inför detta har bandet tillsammans med operatören Tre släppt en turnéapp.

► Läs också: Justin Bieber slår datarekord på Tele2 Arena

Appen, som heter Den sista sången, finns både till Android och iOS och kommer att fungera som ett komplement till några av bandets sista spelningar.  Under utvalda låtar kommer appen att visa grafik som tillsammans blir en del av scenshowens helhet.

Grafiken kommer att visas i alla smartphones som har appen i gång även om man själv inte befinner sig på konserten, och utifrån appen i sig verkar det röra sig om Kents klassiska låtar; "Kärleken Väntar". "Utan Dina Andetag" och "Dom Andra". Vad som exakt kommer att visas återstår att se, men troligtvis rör det sig om ett kompletterande bildspel. Huruvida man vill stå och titta på sin telefon istället för att se bandet uppträda är upptill var och en.


Utöver livefunktionerna i appen kan man även använda en inbygd kamera med filter som ger en klassisk Kent-ton över bilderna som tas. I filterna läggs även låttexter till från olika låtar. Det finns ett 20-tal filter skrivande stund.

Det är i konserterna i Malmö, Örebro, Gävle, Karlstad, Växjö och Stockholm man kommer få användning av appen.

Källa: Kent.nu