tisdag, november 15, 2016

Facebook lanserar ytterligare en Snapchat-klon


Facebook försökte redan 2013 köpa Snapchat för över tre miljarder dollar men fick då ett stort nej. Ända sedan dess har företaget gång på gång försökt att kopiera Snapchat och dess funktioner i olika appar. Det mest framgångsrika exemplet finns i Instagrams funktion "Stories", där användarens bild eller film kan visas hur många gånger som helst, men försvinner efter 24 timmar. Under den gånga veckan har Facebook nu gjort ännu ett försök med att konkurrera med Snapchat, genom att lansera Flash.

Rent funktionsmässigt, och utseendemässigt för den delen, fungerar Flash mer eller mindre exakt som Snapchat. Skillnaderna finns givetvis i inställningarna där man kan lägga till sina Facebookvänner, en funktion som definitivt verkar saknad i Snapchat. En annan sak som är värd att poängtera är att Flash visar ens innehåll upp till tre dagar gentemot Snapchat som endast visar upp till 24 timmar.


Facebook storsatsar på sin lansering av Flash i tillväxtländer, där Snapchat inte riktigt har hunnit slå igenom än. Man tror att genom att sänka storleken på appen kan det locka till sig användare. Flash storlek ligger på endast 25 megabyte medan Snapchat ligger på nästan 70 megabyte. Denna skillnad är stor då man fortfarande betalar data per megabyte i dessa länder.

Flash finns idag endast till Android och officiellt enbart i Brasilien, men går att ladda hem via APK här. Appen kommer att rulla ut till fler länder i efterhand.