måndag, september 26, 2016

Varningen från Edward Snowden: Använd inte Google Allo


Edward Snowden, den tidigare CIA-agenten som avslöjade om hur NSA har spionerat på medborgare genom dagens teknik, är i farten igen. Nu attackerar han Google och deras senaste chattapp; Allo.

► Läs mer: Allt du behöver veta om Google Allo

Google Allo som fick svensk release nu i fredags har vuxit måttligt under helgen, något Google verkar vara lite småstolta över.
Snowden verkar dock inte hålla med då han i ett påstående säger att Allo är en app skapad av Google varpå varje meddelande du skickar görs tillgängligt för polis och andra myndigheter om de vill komma åt det.


Meddelanden som skickas med Google Allo sparas på Googles serverar "på obestämd tid". Google själva menar att meddelandena sparas endast för att kunna ge användarna en rikare upplevelse genom snabbare svar med hjälp av Google Assistant. Dock med Googles bakgrund tros det mer att de vill kunna rikta annonser till sina användare beroende på vad de har skrivit.

► Läs mer: Vad vill Google göra med Allo egentligen?

Denna datalagring kan innebära delning med myndigheter. Data som sparas kan polis komma åt om de får tillstånd från åklagare. Google har ej ännu kommenterat detta.