tisdag, september 13, 2016

Sju anledningar till varför du inte ska köpa iPhone 7


iPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer att få sin release vilken dag som helst. Om du har en iPhone och funderar på att uppgradera till den senaste, eller bara är allmänt sugen på att köpa en iPhone 7 - vänta lite! Här är vår lista på sju saker som gör iPhone 7 ganska ovärd att lägga pengar på:

En värld med adapters

Apple har tagit bort 3.5 mm-jacket från iPhone 7. Det kommer alltså att behövas en adapter för att kunna lyssna på musik med dina gamla hörlurar, om man istället inte köper nya med stöd för lightningport eller kör trådlöst. Det är väldigt coolt av Apple att våldsamt pusha utvecklingen fram såhär, men världen är inte redo än.

Inga större ändringar i designen

iPhone 7 överlag ser mer eller mindre ut som dess föregångare, med några små detaljer ändrade här och där. Gömda antennband och en ny kamera gör inte telefonens utseende mer unikt än någon annan. Ska man köpa en telefon för nästan 10 000 kronor bör den åtminstone sticka ut lite.

Vattentålig, inte vattentät

Visst, det är sjukt grymt med en vattentålig telefon. Om du däremot planerar att tappa telefonen i vattnet kan den fortfarande gå sönder. Att gå till stranden och glömma telefonen i badbyxorna när man springer ner i vattnet är inget att rekommendera. Man kommer alltså av allt att döma behöva köpa ett vattentätt fodral för den typen av aktivitet.

Upplösningen är för låg

Displayen på iPhone 7 är 25 % starkare än sina föregångare och har lite mer färg. Apple envisas ändå med att hålla upplösningen på minimiala 720p. På iPhone 7 Plus är det 1080p, men när man kollar på på en Androidlur, som till exempel Samsungs senaste flaggskepp, så är upplösningen mycket större och bättre.

iPhone 6S är inte långsam

Apple har poängterat flera gånger att iPhone 7 ska vara mycket snabbare än de tidigare telefonerna som de har gjort. iPhone 6 eller 6S är dock inte direkt långsam. Bara för att man får en snabbare telefon betyder inte att man behöver det.

iOS 10 kommer snart

Många vill köpa en ny telefon enbart för att få något nytt, och med i det i åtanke: iOS 10 kommer att släppas senare idag. Det innebär en större uppdatering som är bättre optimerad, med nytt utseende och nya funktioner. En gammal iPhone kommer med andra ord kännas som helt ny.

There is an app for that

Okej, så den nya kameran i iPhone 7 Plus är riktigt cool, speciellt effekten i porträttläget. Denna effekt kallas för "bokeh" och blurrar ut onödiga objekt. Man kan dock redan nu uppnå dessa effekter genom att ladda hem en fotoredigeringsapp eller en kamera som stödjer dessa nya funktioner.
För övrigt är föregångaren till iPhone 7 fortfarande riktigt bra, som ligger på samma 12 megapixlar och kan filma i 4K.

Detta var vår lista på varför man inte ska köpa en iPhone 7.
Fick vi dig att spara dina slantar, eller blev du mer sugen på att köpa en nu?
Lämna gärna en kommentar.