fredag, september 02, 2016

Rapport: Skadligt att byta lösenord för ofta!


En  studie gjord av Internetstiftelsen i Sverige, ISS, visar att arbetsplaster som tvingar sina medarbetare att byta lösenord för ofta, löper större risk att bli utsatt för attacker.

Studien menar att de flesta arbetsplatser tvingar sina medarbetare att regelbundet att byta lösenord ofta, och eftersom användare med tiden inte orkar komma på nya komplicerade lösenord, och framförallt komma ihåg dem, gör man det lätt för sig och tar enkla lösenord.

– Om du tvingar en användare att byta lösenord regelbundet så tvingas de ju att göra det för enkelt för sig själva. Då väljer man sådant som ligger nära till hands för dem att komma ihåg, som är för kort, säger Anne-Marie Eklund Löwinder som är säkerhetschef på ISS.

Vidare menar ISS att ungefär 25 procent säger sina lösenord till sina partners samtidigt som det händer ganska ofta att personer använder sina ex-partners lösenord för att "hämnas".

För dig som är mån om dina olika konton, kan vi på Typ Android rekommendera att använda en lösenordshanterare som till exempel Last Pass.

Källa: SVT, ISS