måndag, september 19, 2016

OnePlus Icons: Grymma lurar till grymt pris


I slutet av december lanserade företaget som enbart har satstat på telefoner tidigare en ny produkt som fokuserar på ljud istället. Som titeln anspelar på så syftar jag naturligtvis på OnePlus hörlurar Icons.

► Läs mer: Vi recenserar OnePlus 3

Hörlurarna kostar upp mot 500-lappen och beroende på hur man ser det, är det ett ganska lågt pris. För ett otroligt pris borde det finnas en hake, men frågan är om det finns? Här är Typ Androids recension på OnePlus Icons.

Utseende och känsla


Jag önskar att fler företag var som OnePlus faktiskt. Efter att haft en hel del produkter från detta företag måste jag säg att de är riktigt grymma på att producera produkter som är snygga och bekväma. Och OnePlus Icons är verkligen inget undantag.

Två pelare i metall håller upp hörsnäckorna på väldigt elegant sett, nästan så att man ser det som ett elegant smycke. Metallen ger lurarna lite tyngd, men inget man tänker på för mycket. Längre ner finner man även den klassiska OnePlus-logotypen som inte sticker ut alltför mycket.

Snäckorna består av gummi som kan bytas ut. Med i paketet får man tre olika storlekar varav mellanstorleken redan är påsatt på hörlurarna. Lurarna och kuddarna är snarare avlånga än runda för att passa i hörselingången bättre. Dock är gummisnäckorna väldigt lätta att vrida på och med tiden gör man gör det när de är i örat, de följer inte med luren i sig och efter ett tag blir det obekvämt eftersom den är vinklad rätt in i sidan på öronkanalen. Detta går lätt att ändra på, men är tillräckligt jobbigt för mig för att åtminstone nämna det. Däremot sitter lurarna sitter relativt bra i örat, även när man tränar eller rör mycket på huvudet.

Kablaget är i gummi ner till splitten där kablarna går ihop i en liten plastbehållare och sedan blir omfångade av ett skyddstyg, delvis för att det är riktigt skönt att hålla i, men också för att undvika trassel.

På höger kabel finns en mikrofon med några kontrollknappar, för att höja och sänka volymen samt svara och lägga på. Hela paketet är i perfekt storlek, och knapparna är väldigt taktila. Mitt största problem med dem är att man inte kan känna vilken knapp som är vilken, här kunde OnePlus ha varit lite mer på hugget och format lite bättre ikoner så man är säker på vad man trycker på.

Hanen till 3.5 mm-kontakten går rätt in in kabeln, och är inte vinklat som många tillverkare numera gör. Detta skulle vara att föredra för att undvika att kabalen böjer sig i fickan - vilket den gör. Förr eller senare kommer den att gå sönder.


Ljudet

Ljudet i Icons är fantastiskt och känns inte allmänt monotont som ljudet i många andra hörlurar kan göra. Det är ett brett stereoljud och basen är också väldigt bra, och jag personligen som älskar bas ser det här som ett stort plus. Diskanten skär inte öronen och basen tar inte över, vilket ger ett bättre ljud.

Sammantaget blir ljudet väldigt jämnt och vad man än lyssnar på känns det helt glasklart att lyssna med Icons. Ett sådant klart och skarpt ljud gör så man hör andra saker som man inte har hört tidigare, och man får en känsla av att man lyssnar på den versionen av låten som artisten ville att man skulle höra.

Dessa lurar är faktiskt så bra och jämna att jag har ersatt mina gamla med dessa för att mixa ljud i. Då mina gamla Sennheiser som kostade nästan 3000 kronor gav mig ett väldigt platt ljud var det ett lätt byte med med OnePlus Icons för endast 500 kronor, med det dynamiska ljudet.

Unboxing


Precis som OnePlus andra produkter så kommer OnePlus Icon i en låda av högsta klass och man märker verkligen hur företaget har lagt ner både tid och engagemang på för att skapa en bra unboxing-upplevelse. Lådan i sig är röd, och räfflad i kartong som ger en premium-känsla. När man öppnar lådan möts man av OnePlus-logotypen och deras slogan Never Settle.


I lådan finner vi lurarna med några extra gummikuddar, tillsammans med en liten påse att ha lurarna i, när man inte använder dem. Påsen i sig är väldigt kompakt och liten att lurarna får knappt plats.

Betyg och slutsats

OnePluc Icons skriker premium och man tror att de bör kosta upp mot mellan 1500 och 2000 kronor, men ligger endast på 500 kronor just nu. Jag hade velat se en bättre hane, som hellre då i min mening bör vara vinklad och skulle vilja ha lite mjukare gummikuddar.

Överlag är dessa hörlurar dock verkligen värda sitt pris och funderar du på köpa nya hörlurar kan jag rekommendera dem helt och hållet.

POSITIVT NEGATIVT
  • Snygga och bekväma
  • Riktigt bra ljud
  • Ingen vinklad hane
  • Kuddar som kunde suttit fast bättre
BETYG: