lördag, september 24, 2016

Ny utseende på Typ Android

Precis som vi skrev på Facebook under torsdagen, så har vi under nu natten bytt design på sidan.
Förutom nytt utseende finns det en hel del annat att berätta om denna förändring. Istället för att skriva en massa punkter i vår öppna changelog, publicerar vi en artikel om vad som är nytt.

Ny logotyp

Efter en väldigt lång tids velande tog vi tag i saken och ändrade vår logotyp till något mer personligt och något som representerar oss, inte bara en text med ett huvud. Detta är en del av vår varumärkesstrategi som vi kommer satsa mer på senare i början av nästa år.

Ny design

Sedan början av sommaren har vi arbetat på en ny design, vilket har lett till att mycket nu är bättre genomtänkt än i vår gamla design. Den nya designen är ljusare och mindre klumpig. Det är nu mycket lättare att hitta artiklar på startsidan och sidofältet till höger är bättre optimerat, och följer med läsaren när man scrollar. Det vänstra sidofältet är helt borttaget för att göra plats för bredare artiklar, något som ger en mer behaglig läsning.

Med bredare artiklar följer även en bredare mobilanpassning, Typ Android är nu bättre optimerad för tablets och mobiltelefoner och ska ladda snabbare. Vi har plockat bort mycket fokus från annonser för att faktiskt lägga större fokus på användarvänlighet och snabbhet, utan att förlora potentiella intäkter då Typ Android fortfarande drivs med hjälp av annonser.

I den gamla designen hade vi kopplat Facebook till vårt kommentarsfält. Detta är nu ändra på grund av flera anledningar. Dels skapade Facebook många rader kod som gjorde sidan långsammare, men det blev även svårt att särskilja kommentarer på ett inlägg och kommentarer på Facebook, då dessa inte alltid är samma sak.

Sen får man självklart inte glömma den största anledningen; alla har inte Facebook av olika anledningar. Vi har gått tillbaka till Disqus som är mer eller mindre standard på många bloggar idag och tillåter inloggning med Facebook, Twitter, Google+ eller anonyma kommentarer.


Onödiga koder

Under tiden som har gått under vad som snart blir ett år har vi lagt till och tagit bort olika funktioner och ibland glöms det bort att koderna för dessa funktioner är kvar. Såsom slumpa ett inlägg, som nu är borttaget, var väldigt mycket kod som hade väldigt lite användning. Vi har ersatt detta med en slumpad artikel längst ner på sidan med samma funktion.

Den gamla designen hade 7200 rader kod, varpå vår nya har endast 2700, så vi hoppas att läsarna upplever inte bara sidan som snyggare och bättre nu, men även snabbare. Laddningstiden på Typ Android har enligt Pingdom.com har halverats med den nya designen från 4,7 sekunder till 2,15 sekunder, och på Nibbler ligger snittpoängen på 8,6.

Beta

Den nya designen var redan klar i mitten av augusti och har testats och ändras lite till och från. Detta betyder dock inte att det kommer fungera 100 % felfritt. Hittar du något som inte verkar stämma eller villa lämna feedback på vår nya design eller logotyp, vänligen kontakta oss så hör vi av oss så fort som möjligt.