söndag, september 25, 2016

Krönika: Varför vi skriver om iPhones


De  senaste veckorna har vi på Typ Android publicerat några artiklar om Apples senaste nyheter, främst den nya iPhone 7 samt iPhone 7 Plus. I och med detta har vi fått några frågor om detta. Varför skriver en sida som handlar om Android om iPhone? Det finns två enkla svar på det och det är vad jag tänkte gå igenom i söndagens krönika.

För det första: det är alltid bra att titta på konkurrensen och se vad de har att erbjuda istället för att stirra sig blind på en och samma sak. Det må hända att man personligen inte intresserar sig av just Appleprodukter, men om så är fallet behöver man heller inte läsa artikeln.

► Läs också:
skriv en krönika du också!

Man får inte glömma att är Apple riktigt stora. Och då menar jag riktigt ordentligt stora. När Apple får för sig att ändra något stort såsom att ta bort 3.5 mm-jacket så kommer även vi i Androidvärlden att få uppleva det på ett eller annat sätt. När det kommer till datorer och smartphones historiskt sett, så har marknaden ofta trampat i Apples spår.

Apple i sig behöver inte vara först med något nytt, men när de själva gör det som är nytt påverkar det andra tillverkare, som vill följa med på samma spår. Med stor sannolikhet kommer vi antagligen att se fler Androidtelefoner nu utan 3.5 mm-jacket. Det är kraften i att vara den dominanta ledaren.

► Läs också: Varför du inte ska köpa en iPhone 7

För det andra: Typ Android är bara ett namn som anspelar på att vi skriver om typ Android. Med det sagt så kommer vi fortsätta publicera artiklar om drönare, ny intressant tech, iPhones men också för det mesta Android, såklart.

TLDR; Vi skriver om iPhones för att ta en titt på den stora konkurrenten, och för att vår sida handlar om tech i allmänhet - inte enbart Android.