söndag, september 18, 2016

Krönika: Fanboys driver mig till vansinne


Att driva Typ Android nästan helt själv* har sina upp och nedgångar. Under sommaren har jag publicerat artiklar som inte alla har uppskattat. De artiklar som har fått mest uppmärksamhet är konspirationsteorin om Pokémon GO och recensionen av OnePlus 3.

► Läs också: skriv en krönika du också!

Jag förstår fanboyism, jag har varit där själv. En gång i tiden hatade jag allt som hade med Apple att göra, och alla som någonsin hade ägt en iPhone såg jag ner på. Hatet är ju nära kärleken. Jag har aldrig föredragit något annat framför Google eller Android. Skillnaden på mig och de jag pratar om nu är dock att jag växte upp och lärde mig att människor har olika åsikter.

Det sitter fullvuxna människor och dödshotar mig för att jag tyckte att batteriet i OnePlus 3 var dåligt, ett uttalande som jag motiverar. Det är dock ingenting läsare vill köpa.
I det stora hela handlar det mesta om åsikter och när jag visade att jag hade fel åsikter kring OnePlus 3.

Värre är dock Pokémon GO-konspirationen jag skrev om. En artikel jag gjorde väldigt mycket research för och allt som händer är att fans av Pokémon blir sura och inte ens läser vad som står, eller ser källorna. Det var inte ens min åsikt jag framförde, utan ett perspektiv.
Dessa människor är så rädda för perspektiv att de måste få ur sig fula och tomma ord. Jag är öppen för kritik, men varför ljuga för att göra någon annan glad?

* Uppdatering:
Denna krönika skrevs någon gång under augustimånad, idag är vi fler som driver sidan.