torsdag, september 22, 2016

Fyra tips på appar

Det finns miljontals appar för Android, och alla har olika syften. Här är fyra av dessa miljoner vi på Typ Android vill tipsa om.

Greenify

Med Greenify sparar man batteri genom att sätta program i ett viloläge när de inte används. Det fungerar bättre med root men är absolut ett hett tips oavsett. När program sätts i vila frigörs minne som kan användas till annat. Det är bra för enheter med 2GB RAM (eller mindre). Aggressive Doze och Doze on the Go är två funktioner i Greenify som gör att telefonen drar minimalt med ström även om den ligger i fickan.
Greenify finns gratis i Google Play Store

Ice Box (root)

Om program behövs i arbetet eller i skolan men inte privat kan man i sådant fall frysa ned dessa med Ice Box. På så vis frigörs både minne och cpu-kraft. Man kan välja automatisk nedfrysning och väckning etc.
Ice Box finns gratis i Google Play Store

EX Kernel Manager (root)

Det bästa sättet att manipulera och få överblick från din kernel är med EX Kernel Manager. Kerneln med samma namn fungerar bäst att använda tillsammans med EX Kernel Manager. Här bjuds det på flera avancerade och bra funktioner som presenteras på ett tjusigt sätt.
Ex Kernal Manger kostar 30 kronor i Google Play Store

XDA Labs 

Hitta nya appar och moduler från användare på XDA och följ dina favorittrådar på forumet för just din enhet. Svepbara menyer och en tjusig design gör detta till en ersättare från webbversionen.
XDA Labs finns som APK här

Använder du någon av dessa appar, eller vilket är ditt självklara val? Lämna gärna en kommentar.