torsdag, september 15, 2016

Fyra alternativa webbläsare för Android


I dagsläget finns det en uppsjö av webbläsare till Android. Alla delar de samma funktion att visa innehåll från internet. Några har dock speciella funktioner som databesparingar, VPN eller optimeringar för bland annat Snapdragons CPU:er. På senare tid har undertecknad börjat använda Opera Beta och är mer än nöjd med både stabilitet, snabbhet och funktioner. Majoriteten skulle nog säga att Chrome är den mest användbara.

Här är TypAndroids lista på några populära och samtidigt några kanske inte så fullt kända browsers till Android:

Gello Mod

Gello Mod kommer inbyggd i Cyanogenmod 13 och är speciellt anpassad för mobiler med Snapdragon. Snabb, pålitlig och ren i utseendet. Gello Mod påminner mycket om Chrome när det gäller att rendera HTML. Mer info finns på XDA, där ni även finner APK-filen som behövs för installation.
Ladda hem Gello Mod här

Chrome Beta

Det finns flera likheter mellan Chrome och Chrome beta. Fördelen med just beta-versionen är att många nya funktioner kan fås snabbare och dessutom är den mer anpassningsbar. Det är fortfarande tillräckligt stabilt för att använda varje dag utan problem.
Ladda hem Chrome Beta här

Opera Beta

I de senare versionerna av Opera beta så har mycket blivit bättre och då kanske framför allt rendering av HTML och snabbheten. Gränssnittet är lite annorlunda (olika vyer etc.) jämfört med övriga browsers, fast det är fortfarande pedagogiskt utformat för en bekymmersfri upplevelse. Databesparing finns (precis som i konkurrenternas alternativ) med några alternativ för video och bildbesparing.
Ladda hem Opera Beta här

Naked Browser

Naked Browser är extremt enkel i designen, dock minst lika kraftfull och bra läsare som de övriga på marknaden. För den som bara vill ha en lätt webbläsare som gör jobbet är Naked browser ett mycket tilltalande alternativ.
Ladda hem Naked Browser här

Vilken är din favoritbrowser att använda utöver Chrome? Lämna gärna en kommentar!