söndag, september 11, 2016

Flygbolag stoppar Samsung Galaxy Note 7


I början av september, precis efter Samsungs release av den nya Galaxy Note 7, kom rapporter om hur telefonen kunde explodera på grund av ett tekniskt fel i batterierna. Samsung har sedan dess stoppat försäljningen av telefonen och återkallat alla exemplar som sålts. Samsung tror att felet bara ligger i 24 enheter per miljon, och hittills har över 2.5 miljoner exemplar sålts.

Läs mer: Här är Amazons Boeing 767

Flygbolag lägger sig nu i detta och förbjuder toppmodellen ombord på sina flygplan. Den amerikanska säkerhetsmyndigheten FAA, Federal Aviation Administration, avrådde under torsdagen att använda eller ladda telefonen ombord på flygplan. EASA som är Europas motsvarighet till FAA har också uttalats sig:

”EASA råder passagerare och besättningsmedlemmar att ha dessa enheter avstängda och inte ladda dem ombord. Vi vill också påminna passagerare om vikten av att informera besättningen om en telefon är skadad, varm, börjar ryka, kommer bort eller faller ner i säteskonstruktionen”.


Flygbolagsjättar i Sverige som SAS och Norwegian tog under fredagskvällen beslut om att förbjuda användning av telefonerna under alla flighter tillsvidare. SAS menar att det handlar om säkerhetsskäl och därför får användning samt laddning ej ske ombord.