torsdag, september 08, 2016

Flightradar24 använder sig av mottagare på havet


Teamet bakom den populära sajten och appen Flightradar24, har tagit steget längre för att uppnå global täckning för alla flygfantaster ute i världen. Under gårdagen sjösatte de en förarlös båt i Norska havet, söder om ön Jan Mayen, med en en mottagare.Mottagaren tar emot signaler från flygplan i närheten och skickar dessa till Flightradar24s servrar för att kunna vissa var flygplanet i fråga befinner sig någonstans.   
Denna båt, som är en Wave Glider, är består av två större delar, en stor yta samt en dränkbar del. På ytan sitter mottagaren, en ADS-B mottagare, tillsammans med batterier och en solcell som ser till så alla komponenter som behöver ström har det. 

Under vattnet finns en annan del av båten, en sub, som är ihopkopplad med delen från ytan. Denna del registrerar och fångar vågrörelser, och omvandlar det till framåtrörelser för att låta hela båten befinna sig på ungefär samma ställe.

Denna båt är en del av test på 6-8 veckor, men om det fungerar bra så kommer Flightradar24 att börja använda fler av dessa båtar världen över.

Källa: Flightradar24