torsdag, augusti 18, 2016

Snapchat köper upp Vurb


Vurb är ett okänt företag som hade som mål att bli det nya Google med alla dess tjänster som kommer därtill. För fem år sedan hade skaparna ambitionen att bli ett av de största företagen i världen, men de ska ha floppat totalt. Snapchat väljer nu att kasta sina pengar på det här företaget och det är inte en liten summa heller.

$ 110 miljoner ska hela affären kosta Snapchat, som betalar 25 % direkt och 75 % i aktier.
Nu undrar alla såklart varför de köper detta lilla, betydelselösa företag för den gigantiska summan.

Vurbs app ska med hjälp av mobildata veta var deras användare befinner sig, likt Yelp eller Google Maps. På så sätt skulle man enkelt kunna hitta tjänster, restauranger och dylikt när man promenerade på gatorna. Som förstått var detta inte någon vidare innovativ idé och appen fick ingen större respons. Så varför vill Snapchat köpa appen?

Man tror generellt att Snapchat genomförde köpet för att kunna lokalisera sina användare på ett säkrare sätt eller för att kunna hitta annat innehåll på enklare vägar. Just nu är det inte det enklaste att hitta något på alls på Snapchat, bland annat. En annan tanke är att användare ska kunna skicka information genom snaps och inte bara sina upplevelser.

Just nu kan man bara spekulera på vad Snapchat tänker göra med Vurb. Vad tror du? Lämna gärna en kommentar med dina tankar.

Källa: The Information