fredag, augusti 26, 2016

Lista: De fyra bästa sakerna med Android 7.0 Nougat


För några dagar sedan lanserades Googles senaste version av sitt mest populära operativsystem: Android 7.0 Nougat. Vi går igenom de fyra största och bästa finesserna om kommer med operativsystemet. Glöm heller inte att läsa vår kompletta lista av vad som är nytt i Nougat här!

4. Bättre kontroll av inställningar

Inställningar påminner mycket om hur det såg ut i Marshmallow, men varje kategori tar fördel till den de stora skärmarna telefoner generellt numera har, och på så sätt grupperar vissa kategorier inom inställningarna bättre.

Samtidigt kan ytlig information visas utan att behöva gå djupare in. Ett exempel är att du kan se hur mycket minne man har kvar, utan att behöva gå in på minnesmenyn. Wi-Fi och bluetooth visar vad du är uppkopplad med.

När man väl går in på en undermeny, exempelvis minnet, så kan man enkelt swipa in från vänstersida för att få tillbaka inställningarna igen, utan behöva gå ut ur undermenyn.

3. Nya notifikationer

Först och främst är hela notifikationsmeny bredare och tar upp hela displayen - älska eller hata det. Aviseringarna i sig är nu grupperade med varandra. Alla mail man får från Gmail hamnar i en grupp och alla meddelanden man får på Facebook hamnar i en annan. Dessa grupper kan sedan expanderas för att visa mer av dina aviseringar utan att behöva öppna appen de kom ifrån.

2. Nya snabbinställningar

Vid notifikationsmenyn, där snabbinställningarna finns för till exempel Wi-Fi, batteri och Bluetooth, finns det mer flexibilitet och snabbhet. Dra ner denna igen och hitta en större panel med inställningar. där finns en edit-knapp för en att ändra i vilken order man vill ha sina snabbinställningar.


1. Nytt inom multitasking

Korten för multitasking är mycket större och låter en se mer av appen man höll på med. En annan ny grej är att när man öppnar upp multitaskingmenyn så hamnar den senaste appen man använde längst ner gömt, eftersom man antagligen inte vill in i den igen. Dubbeltappa på multitaskknappen så öppnas den app man använde senast.

En annan sak som är helt nytt inom ren Android är splitscreen. Detta har givetvis funnits tidigare hos olika tillverkare som bland annat Samsung, men nu när Android supportar ren splitscreen blir det mycket smidigare.