torsdag, augusti 25, 2016

En recension av LG Watch Urbane


När LG Urbane kom, var den inte billig, den kostade uppåt 4000 kronor, så när jag hittade den för endast 2000 kronor på Black Friday förra året ansåg jag att det var ett rent fynd. Det kanske dock inte stämmer till fullo idag. Vi ger nu den här klockan en kortare recension:


Utseende


Det är ingen tvekan om att den här klockan verkligen ser premium ut med sin metallkropp och sina läderarmband. På sidan av enheten finns en knapp som ger en väldigt givande klickkänsla när man trycker in den. Den runda 1,3 tums-skärmen pryder enheten, och även om det är plast, så ser det riktigt bra ut.

Läs också: Vi recenserar LG G Watch

Känsla


När jag köpte klockan märkte jag ganska snabbt till min förvåning hur stor den egentligen är. När man tittar på smartklockor ser man bara själva uret oftast och tänker inte på hur den är byggd.

Klockan är egentligen inte direkt bekväm. Undersidan är en helt platt, så jag som har relativt smala handleder känner direkt när klockan ligger "fel". Läderbandet är dock bekvämare än man tror och blir bättre med tiden. En personlig sak jag önskar är att det följde med två band i olika storlekar, för att kunna hitta min optimala storlek.

Användning

Att bära den här enheten var bekvämt, och då menar jag inte fysiskt, utan på det sättet som att jag slapp ta upp min telefon i tid och tid för att kolla tid och eventuella notifikationer.

En grej som jag dock störde mig väldigt mycket på när det kommer till notifiktioner, är det faktum är att klockan lyser upp så fort du får någon notifikation och "visar hela världen" vad din vän precis skrev till dig på Facebook.

En annan grej jag störde mig på är det faktum att notifikationerna inte är gömda, som på din telefon, utan hoppar fram så fort du tittar på klockan, och måste swipa bort dem. Hela poängen med klocka är väl att kunna kolla vad tiden är, med stöd för notifikationer, inte tvärtom?

Dessa två små, men väldigt irriterande, grejerna var något jag inte kunde stänga av, och tror snarare att det är ett problem med Android Wear och inte klockan i sig, men mer om det längre ner i recensionen.

En grej som jag verkligen gillade med den var dock att träna. Då den är vatten-och dammtålig så kunde jag springa mina löprundor med den, delvis för att se min statistik när det kommer till träningen i sig, men också enkelt byta låtar jag lyssnade på i Google Play Music.Och det absolut bekvämaste med enheten är bilkörning, att kunna snabbt läsa av vem som ringer, eller vad nån har SMSat utan att släppa händerna från ratten och ögonen från vägen. Vill man svara på ett meddelande är det bara att prata in i den inbyggda mikrofonen, som funkar rätt så bra, men inte alla gånger.

Batteritiden är ganska standard och håller i lite mindre än 48 timmar, men det är inte tillräckligt för att inte ladda varje natt.

Tekniska specifikationer

Klockan har en 1,3 tums-skärm med plastic OLED, som ger en upplösning på 320x320 pixlar. I enheten finns 512 MB RAM och en Snapdragon blir chippet som klockar 1,2 GHz. Batteriet har endast 410mAh och GPS finns inte.

Android Wear

Jag ogillar att ta upp operativsystem och mjukvara i allmänhet när jag recenserar hårdvara, men eftersom Urbane kommer med en ren version av Android Wear så finns det egentligen inget annat val än att ta upp det. Även om det negativa med Wear inte är klockans fel så blir den ju absolut påverkad av det som är negativt. Istället för prata om det hänvisar jag till min artikel om just Android Wear och hur det påverkar klockan.

Slutsats

Klockans utseende och insida är det inget större fel på. Den fungerar väldigt bra, och allt flyter verkligen på. Det som gör den oanvändbar för mig är det faktum att den känns väldigt klumpig att bära, och att batteriet måste laddas för ofta. Kan man leva med det, kan man nog leva med den här klockan. Personligen bytte jag bort den här enheten mot en Fitbit Alta. Idag kostar LG Watch Urbane 3199 kronor och kanske inte är värd riktigt vartenda öre...


Omdöme


POSITIVT NEGATIVT
  • Snygg design
  • Inget lagg
  • Okay display.
  • Medioker batteritid
  • Klumpig att bära
  • Dyr
BETYG: