tisdag, augusti 02, 2016

Detta är nytt i Windows 10 Anniversary Update


Idag fyller Windows 10 ett år!
Det vill Microsoft fira med en större gratis uppdatering kallat Windows 10 Anniversary Update.
Vi på Typ Android tittade tidigare på Windows 10 och uttryckte vårt missnöje, så frågan är om Microsoft har lyckats göra Windows 10 bättre eller om det fortfarnde verkar vara i betastadiet.
Vi går igenom de fyra största funktionerna som kommer med Windows 10 Anniversary Update:

Läs mer: Då fyllde Microsoft 30 år!

Nu kan Windows 10 integrera med din telefon

Har du en Windows Phone eller en Android kan OSet nu integrera med din telefon, exempelvis genom att visa hur mycket batteri du har kvar eller genom att ta emot notifikationer. Det ska fungera sömlöst mellan Windows telefoner och om du laddar ner Cortana för Android så kommer det även att fungera för din Androidtelefon. Cortana speglar dina notifikationer till din PC och låter dem ligga i Windows 10:s egna Action Center. Cortana kommer även erbjuda en "find my phone" funktion. senare.

Linux

Det som är mest överraskande kanske är att Microsoft har kastat in stöd för Linux kommandotolk Bash, vilket innebär att man ska kunna köra Bash direkt i Windows 10 utan någon emulator.
Ge nördarna det nördarna vill ha!

Windows Hello utökas med fingeravtrycksautentisering

Fingeravtryckssensorer är en stor bekvämlighet på både telefoner och surfplattor och Windows stödde tidigare inloggning på en bärbar dator via Windows Hello förutsatt att laptopen i fråga hade den nödvändiga hårdvaran. I Windows 10 Anniversary update, stödjer Windows Hello Windowsprogram och Microsoft Edge, så att du säkert kan logga in appar och webbplatser med hjälp av ditt fingeravtryck som väl inte bara är själva Windows.

Cortana blir smartare

Den största uppdateringen är antagligen Cortana själv. Microsoft fortsätter att bygga på vad Cortanas möjligheter, och vill därmed bli den mest kraftfulla assistenten jämfört med till exempel Siri och Google Now. Den här gången kommer Cortana till Windows 10:s låsskärm, så att du kan anropa henne när som helst. Hon kan skicka saker till och från din mobila enhet, inklusive meddelanden och textmeddelanden. Cortana kan också lämna proaktiva förslag för dig. Om du till exempel får en e-postbekräftelse av ditt flygbolag när du ska flyga, kommer hon att lägga till tiden i din kalender.

I uppdateringen får vi såklart se mer saker, såsom mörkt tema, Edge får tillägg och Windows Ink gör det lättare att använda stylus i systemet.
Vi gick nu bara igenom de stora nyheterna. Vad saknar du i Windows 10?