tisdag, augusti 09, 2016

De 10 absolut bästa sakerna med Galaxy Note 7


För en vecka sedan presenterades Samsung Galaxy Note 7. Telefonen, som får svensk release den andra september, kommer kosta 8490 kronor. Med det sagt, är telefonen verkligen värd sitt pris? Vi går igenom de 10 bästa finesserna med Galaxy Note 7.

1. Ögonscanner


I den främre kameran finns det som rapporterat en ögonavläsare som scannar av ditt öga för att låsa upp telefonen snabbare. En självklarhet är att detta inte kommer att ersätta fingeravtrycksläsaren utan snarare kunna ge fler funktioner och extra säkerhet.

2. Vattentålig

Precis som Galaxy S7 är den här supertelefonen damm- och vattentålig, och vad som är väldigt imponerande är hur Samsung lyckades detta utan att uppoffra design. Det finns inga konstiga extra tilltäppningar som de tidigare i Note-linjen.
Det här är bara en riktigt snygg telefon.

3. S-pennan verkar sjukt bra

En av de bästa funktionerna med Samsung Galaxy Note 7 är att man inte kan förstöra telefonen om råkar sätta in s-pennan åt fel håll. Tro det eller ej, men föregångarens största problem var att om man satte pennan åt fel håll i telefonen så gick den sönder, alltså telefonen. Det som är riktigt konstigt är att då många som hade en Note 5 inte trodde på detta utan var tvungen att prova själv, vilket resulterade i tusentals trasiga Note 5:or.

Skämt åsido är den här pennan den mest exakta stylusen som finns just nu. Detta ger användaren en starkare och mer träffsäker upplevelse.

4. Displayen

En galet stor 5.7 tums amoledskärm med en upplösning på hela 1440 x 2560 pixlar. I en lekmans termer kan man nog säga att det är en jävligt bra skärm. En funktion som Samsung verkligen pushar nu är HDR-video, så oavsett om du spelar spel eller kollar på video, kommer det du tittar på se helt fantastiskt ut.

5. Always on display


Detta är för coolt för inte ha en egen titel. Man kan skriva på telefonen med stylusen som på ett vanligt papper - när displayen är avstängd! Okej, den är "avstängd", det vill säga att skärmen är helt svart och du kan skriva dina anteckningar rätt på så det blir mer legitimt att använda denna bjässe på viktiga möten på arbetet.

6. Kamera


Note 7 har "bara" en dualpixel 12 megapixelskamera i bak. Som säkert många läsare redan vet så är inte antalet megapixlar allt som gör en bra kamera. Kameran är nästan identisk till Galaxy S7, vilket gör den till en av de bästa kameratelefonerna du kan köpa idag.


7. Mindre bloat


Samsung sägs ha lyssnat på användarna och gjort sitt system TouchWiz mindre kladdigt och mer stilrent som ren Android.


8. Stöd för microSD

Note 7 har inte bara ett massivt minne på 64 GB, den har även stöd för microSD, vilket gör så att man kan lägga till hela 256 GB externt minne. Även om vi här på redaktionen hellre ser molnlösningar framför fysiskt minne måste vi ändå medge att det är galet bra.


9. USB-C

Att Samsung kastade in USB Type-C i Note 7an kom som en chock för de flesta. USB-C är den nya standarden på USB-kabel, som inte bara skickar data snabbare, utan kan sättas in i telefonen åt vilket håll som helst. Att Samsung valde USB-C framför micro-USB som de valde implantera i S7an är chock då Samsung inte längre vill ta några större risker.

10. Batteri

Okej, 3500 mAh kanske inte är jätteimponerade, men detta är den första Notetelefonen som har ett så stort batteri. För utom det har Samsung dessutom utvecklat en djupare kontroll av batteriet så man ska kunna anpassa telefonen lätt under dagen.

Så, är du sugen på att köpa telefonen när den kommer eller är den för dyr?
Lämna gärna en kommentar.