torsdag, juli 14, 2016

Nu lanseras Snapchat Memories


Snapchat är i farten igen, och den här gången ser det ut som att de håller på att ändra appens grundtanke - och det är knappast positivt för användarna.

Snapchat bygger på spontanitet och snabbhet: Ena sekunden är en bild där och andra sekunden är den borta för alltid. Detta har på något sätt blivit det medium många idag använder för dela med sig av sin vardag framför exempelvis Facebook eller Instagram.

Med nya Snapchat Memories, som rullar ut de kommande dagarna, kommer användare att kunna spara och organisera sina snaps. Man ska till och med kunna redigera sina filmklipp, för att kunna skicka en mer "exklusiv upplevelse". Memories kommer dock att kunna gå att låsa, så att man ska känna sig säker om man lånar ut sin telefon till en vän eller till exempel en förälder.

Läs också: Din kompletta guide till Snapchat

Och visst, detta kan verka förnuftigt. Ibland vill man ju återkomma till sin snap även om den är borta. Och kvalitén på snapsen kommer definitivt att höjas, men samtidigt betyder detta som sagt att teamet bakom Snapchat har ändrat appen och vi kommer ändra våra vanor efter det.

Rent psykologiskt tror man delvis att genom att till exempel enbart får bra snaps med mer avancerat innehåll, så kommer man som användare att backa och inte känna sig hemma i sina något sämre snaps.

Samtidigt måste man fråga sig, vill man verkligen använda Snapchat efter det här. Många användare användare använder Snapchat för att ens bild/film faktiskt ska försvinna. Om nu Snapchat börjar spara användares bilder så kommer antalet användare att sjunka, även om det är till deras egna fördel.