måndag, juli 18, 2016

Fyra coola prylar till hemmet


Teknik underlättar livet! Det är också förvånansvärt lite teknik vi har i våra hem idag för att just göra det enklare för oss. Typ Android listar fyra saker som gör ditt hem lite mer tekniskt:

Roomba - En robotdammsugare


Även om det finns några som uppskattar en omgång vårstädning, så är det fler som helst vill slippa det, och kanske dammsugning i synnerhet. Fråga dig då - varför gör det själv när en robot kan göra det för dig? Dammsugarrobotar har blivit riktigt bra på senare tid och ger dig mer tid att göra det du känner för. Det enda som vi väntar på nu är att priserna ska sjunka lite.

Fjärrstyrda dörrlås


Nycklarna till hemmet är en av det viktigaste saker man måste ta med sig när man lämnar huset, men också en av de mest irriterande sakerna att ha på sig. Än mer irriterande kan vara att glömma dem mitt i den stressiga vardagen. Med ett fjärrstyrd dörrlås kan man slippa detta trassel. Genom att öppna dörren med en app och ett lösenord kommer man enkelt in på nolltid. Vissa modeller kan dessutom känna av att du är på ingång och öppnar dörren för dig. Och eftersom du aldrig glömmer din kära telefon så kommer du aldrig glömma din "nyckel" heller.

Läs mer: Coola prylar du kan ha i din bil!

Google Home


Google Home presenterades nu under i år under I/O och går under kategorin Smarta högtalare, däribland vi finner Amazon Echo och Google Home. Poängen med dessa går ut på att man ska kunna prata med sin högtalare och be den om uppgifter så som att ställa en klocka, slå på en lampa eller att att spela lite häftiga tunes.


NFC-taggar


För entusiasten kan NFC-taggar vara väldigt användbara. Dessa taggar kan programmeras för att sedan aktivera en funktion på din smartphone. De kan till exempel användas för att starta Wifi när du kommer hem eller slå på bluetooth när du sätter dig i bilen. Möjligheterna är oändliga.