onsdag, juli 27, 2016

Dundersuccén Pokémon GO - snart ännu större?


På internet känns Pokémon GO känns just nu oundvikligt. Över 1500 gånger ska spelet på ett eller annat sätt skrivits som i Sverige större nyhetstidningar. Med nästan 80 miljoner downloads är Pokémon GO det snabbast växande spelet för mobila plattformar någonsin. Det är så stort, att man har beräknat att fem procent av alla aktiva Androidenheter hade Pokémon GO installerat sju dagar efter dess release.
Vad som är mer imponerade är att 60 procent av dessa är aktiva i spelet - varje dag, en snittid på 33 minuter.

Läs mer: Allt du behöver veta om Pokémon GO

Niantic, som har utvecklat spelet säger dock själva att endast 10 procent av spelet är klart. Utan att gå in på detaljer har utvecklaren avslöjat att så kallade Pokéstops kommer att kunna anpassas på detaljnivå, Pokémon centers kommer att dyka upp så småningom, gymmen kommer få att fler funktioner med bland annat gymledare och avel av Pokémon kommer att komma senare i spelet.
Även legendariska Pokémon kommer att introduceras, då alla 151 inte finns ute än, "när spelet är släppt i alla regioner" vad nu än det innebär...?

Detta är alltså vad Niantic själva har bekräftat, men om vi tittar på rykten så verkar det även som om att man snart kommer kunna att både byta Pokémons med andra tränare och slåss mot dem personligen, istället för att gå till närmaste gym.

Källor: Kotaku, SR, TNW