torsdag, juli 28, 2016

De allra sista ryktena om iPhone 7


Fredagen den 16:e september är det dags för Apple att lansera nästa generations iPhones, vi pratar givetvis om iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Vi på Typ Android är måttligt intresserande av vad Apple har att ge oss konsumenter i år. Nu blir kanske dragningskraften till iOS och iPhone 7 större när man vet vad man får.

Vi närmar oss september med stormsteg och alla lösa rykten börjar glida ihop med varandra samtidigt som vi ser läckor som bekräftar rykten. Vi går nu igenom de viktigaste ryktena om hur iPhone 7 kommer bli den 5/6e september när iPhone 7 tillkännages:

Två iPhones


Precis som de tidigare ryktena pekade på så kommer vi få se två, inte tre, telefoner i år. En vanlig iPhone 7 och en iPhone 7 Plus i premiumklassen. Designmässigt ser vi en större kamera, som dessvärre sticker ut från telefonen, samtidigt som iPhone 7 Plus får en dual-camera (bild finns längre ner i artikeln). Antennbanden drar sig längs telefonens under- och överkant istället för på ryggen som tidigare. Det kommer även finnas stereohögtalare på undersidan och en smart connector tagen från iPad Pro på baksidan.

Ingen 3,5 mm-jacket

Det sägs att det 3,5 mm stora hålet tar mycket plats och då inte tillåter iPhone 7 att vara så smal som Apple vill ha den, därför har de valt bort AUX-porten, som du använder vanliga lurar till för att lyssna med. Istället kommer ljudet gå via lightning-porten, vilket kan ha både för- och nackdelar.
Det ryktas även att iPhone 7 kommer levereras med trådlösa hörlurar.

Kamera


På iPhone 7 plus finns som sagt två 12 megapixels kameror på baksidan, för att leverera bilder med mycket mer detaljer, 3D-effekter och till och med optisk (inte digital) zoom. På vanliga iPhone 7 kommer det bara att finnas en 12 megapixel. Bägge kamerorna kommer ha större sensorer och öppningar för att kunna prestera bättre i mörker.

Specifikationer

Bekräftade rykten för båda telefonerna är Apples eget A9X-chip. En TFT-LCD skärm på 5.5 tum och iPhone 7 Plus får hela 5.8 tum. 7:an får 2 GB RAM samtidigt som 7 Plus kanske får hela 3 GB RAM, men det är inte bekräftat än. Batteriet sägs bli 14 % större på iPhone 7, vilket ger dig två timmar mer standbytid, och förhoppningsvis ännu mer på 7 Plus.

De båda kommer ha Intels chip x-Gold 736 och kan ta emot upp till 29 olika LTE band att surfa snabb 4G på. iPhone 7 Plus kommer även få IP68-ceritifikat, vilket betyder att den klarar upp till 30 minuter på två meters djupt vatten.

Pris

Priset för iPhone 7 sägs landa på 649 USD vilket motsvarar 5615 svenska kronor, samtidigt som iPhone 7 Plus kommer landa på 849 USD som är 7346 svenska kronor. Sen tillkommer andra avgifter, så det är nog säkrast att spara på sina slantar om man ska ha råd.


Källor: BGR, MacRumors, Digitaltrends, IDG