tisdag, juli 26, 2016

Cyanogen avskedar 20 % av sina anställda


Cyanogen, utvecklaren bakom populära Cyanogenmod, har sagt upp hela 20 procent av alla anställda inom företaget, bland dessa ska även högt positionerade chefer fått gå.

Det var till helgen förra veckan det kom rapporter om att Cyanogen har avskedat upp till 30 personer som jobbat på företaget. Cyanogen, som tidigare uttryckt ett stort förakt mot Google, förväntas inom en snar framtid att gå i konkurs.

Läs mer: Allt du behöver veta om CyanogenMod

Kirt McMaster, mannen bakom Cyanogen, har tidigare berättat öppet om hur de vill stänga ute Google från Cyanogens versioner av Android genom att "sätta en kula rätt genom Googles huvud för att ta Android från Google". Ett dumt ordval kanske, med tanke på att de flesta som använder sig av Cyanogenmod är Android -och/eller Googleentusiaster som inte vill stödja detta vårdslösa beteende.

Ett annat otaktiskt val av McMaster var att inte tala om hur de stoppade sitt egna kontrakt med kinesiska tillverkaren OnePlus utan anledning. Från början ansågs Cyanogenmod vara en av de bästa  romarna där ute för Android. När McMaster började med sina påhopp och avslöjade sina planer på att slå ihop sig med Microsoft fick entusiasterna nog. Skadans skeende är den vi rapporterar om idag.

Källa: Arstechnicha