tisdag, juli 12, 2016

Allt du behöver veta om Pokémon GO


Pokémon GO har nyligen släppts och nostalgiker världen över jublar över att få spela spelet som man har vuxit upp med. Barn firar på gatorna eftersom de äntligen kan få fånga även de vildaste av Pokémon. Och seniorerna i samhället lämnar över en och annan eloge till Nintendo som släpper ett spel till smartphones. Vi gör en snabbsummering av spelet och allt som du behöver veta.

Läs mer: Din guide till hur man installerar Pokémon GO i Sverige

Om du är ett större fan av Google och deras projekt kanske du minns deras spel Ingress som kom för flera år sedan. Ett spel där du behövde vara interaktiv med din omgivning för att uppnå vissa mål i spelet. Skaparna av spelet, tillsammans med Google, var Niantic Labs. Niantic har alltså nu slagit sig ihop med The Pokémon Company för att lansera Pokémon GO.Pokémon GO är lite som geocaching. Man måste ta sig runt till fots för att hitta Pokémon's. Användaren blir en så kallad Pokémontränare och skall fånga dessa småmonster med hjälp av Pokebollar. Och precis som i barnprogrammet och i de andra spelen kan man träna sina monster för att de skall bli starkare och att utvecklas till nya Pokémon. Olika Pokémon kommer fram vid olika platser och olika tid på dygnet. Till exempel, vill man fånga en vattenpokémon ska man helst vara nära ett vattendrag.Gym är det som oftast anses vara särskilda landmärken i din stad/by. Det är där allt det roliga händer. I Ingress tog man ta över portaler; i Pokémon Go tar man över gym.

Läs också: Installera Pokémon GO på din iPhone - innan det släppts

Du använder dig av en karta för att se vart du, respektive olika gym (pokestops) och Pokémon's är i realtid. Denna karta bygger på en Google Maps API så du kan mer eller mindre ladda ner en offlinekarta direkt i Google Maps för att undvika att förbruka mobildata.Om Pokémon GO blir ett stor succé eller bara en kort fluga återstår att se. Spelar du Pokémon GO? Vad tycker du och vad är bra kontra mindre bra?
Lämna gärna en kommentar där nere.