tisdag, juni 21, 2016

Vi unboxar OnePlus 3

Nu har OnePlus 3 äntligen börjat komma ut till folket, och vi på redaktionen mottog idag förväntansfullt telefonen. Vi gör en unboxing av den och ger våra första intryck:

Först och främst så kör de med sin gamla stil och fraktar saker i påsar, istället för kartong, givetvis för att spara pengar. Boxen inuti är skyddad med luftplast runtomkring hela telefonen, så risk för fraktskador är mer eller mindre minimal.


I kartongen finner vi, förutom en snygg telefon, en dash-laddare med USB-C, SIM-kortsnål, en manual, garantipapper och klistermärken. Däremot inga hörlurar eller andra eventuella merkostnader - de får du köpa till om du vill ha.

USB-kabeln är inte klassiskt rund utan platt som tidigare för att undvika eventuellt trassel.

När man för första gången tar upp OnePlus 3 i handen tänker man direkt på hur oerhört bekväm den är att hålla i. Den har en 5.5 tums display, och jag som personligen kommer direkt från Googles Massiva Nexus 6P, kan säga att storleken på OnePlus 3 känns nästan mer eller mindre perfekt. Samma gäller även om jag jämför med min sekundära telefon som är en iPhone 5s.

Kameran tar skarpa bilder väldigt snabbt. Återigen är detta bara de första intrycken vi har, så vi har ännu ej slagit upp bilderna på en större högupplöst skärm för att se hur kvalitén egentligen är, men hittills känns den väldigt genuin.

I hemknappen finns en fingerprintläsare som är väldigt snabb, nästan så snabb att den går om både Nexus 6P och iPhone 6s. Den är dock inte taktil, och därför kommer telefonen att förlora några poäng i våra ögon.

För att få ett hum om hur stor den är radar vi från vänster upp; iPhone 5s, Acer z550, OnePlus 3 och sista men inte minst, Nexus 6P.


Ett av de stora minuspoängerna telefonen får är högtalarna på botten. Vi hade velat se stereohögtalare riktade framåt precis vid skärmen, så detta känns lite som ett steg tillbaka.


Är det något du som läsare undrar över OnePlus 3? Ställ dina frågor i kommentarsfältet så besvarar vi dem så snabbt vi kan, och publicerar en recension inom några veckor.