onsdag, juni 01, 2016

Vi unboxar Asus Chromebook


Vi kommer testa Asus Chromebook C201 ett tag framöver och vi startar givetvis med att göra en kortare unboxing för att få ett första intryck av datorn innan den kommande recensionen om några veckor:

Chromebooks är oftast i budgetformat och det märks på lådan som denna kom i, en generisk wellpapplåda med lite text på. När man öppnar lådan möts man heller inte direkt av något nyskapande. Datorn ligger där i sin skyddspåse och på sidan ser vi laddaren som följer med, följt av lite papper, så som garantier och manual. Sen är det inte så mycket mer i själva lådan.Datorn är i sig är gjord av plast, men det är inget man tänker på vid en första titt och för att vara plast så känns den väldigt premium. Tangentbordet är lite mjukt, men det känns mycket bättre än till exempel Acer Cloudbook 11. Dock är tangentbordet inte med versaler och det något man får vänja sig vid speciellt om man tittar väldigt mycket på tangentbordet.Den väger mindre än ett kilo och känns mer eller mindre fjäderlätt att bära runt på. Men the real mvp här är skärmen. 11.6 tum, 1366 x 786 HD, stor skärm som visar glasklar bild.Överlag så ser och känns datorn som en premiumlaptop, men hur är egentligen insidan? Vi vill inte gå in på för mycket specifikationer före den kommande recensionen, men användarmässigt flyter det på ganska bra. Sidor med allt för mycket annonser tar lite extra tid att ladda, men det finns inget lagg som många notebooks, eller gamla Chromebooks, har.Laddaren som följer med påminner om USB-C men är någon hybrid av det och en vanlig AC-adapter, och hela kabeln i sig är två meter lång och är ganska liten och kompakt. Något som verkligen uppskattas.

Med detta sagt hoppas vi på denna dator komma kunna leverera och var säker på att när du återkommer till oss på Typ Android om några veckor, så finns här då en slutrecension!