torsdag, juni 02, 2016

Våra fem bästa festivaltips


Nu kickar sommaren igång med sol, bad och festivaler. Med Bråvalla, Way Out West och Summerburst som närmar sig, fann vi på redaktionen det lämpligt att ge ut våra bästa festivaltips till er som ska ut och se några grymma liveakter i sommar:Fixa en QR-kod till sociala medier

På festivaler träffar man många nya människor, vissa är slumpmässiga personer du aldrig mer kommer träffa, vissa kanske blir vänner för livet eller till och med ditt livs kärlek. Hursomhelst kan man inte springa runt och be personer att lägga till en på Facebook hela tiden. Där kommer QR-koden in. Allt du behöver göra är att gå till GOQR, där gör du en länk till din sociala profil, exempelvis Facebook, och sen skriver du ut massa visitkort med din QR-kod på. Nu kan du dela ut dessa kort till var och en och de kan enkelt lägga till dig genom att scanna koden.

► Läs mer: Vi testar Mi Fit Band


Köp en Powerbank

Enav det viktigaste sakerna att ta med sig när man åker på en festival är ju givetvis en fet powerbank så din enhet inte enhet dör när du behöver den som bäst! En powerbank dessa dagar är inte så dyra. Som till exempel en Denver Powerbank med hela 2600 mAh för endast 99 kronor. Lägg på en hundring så får du 10 000 mAh på denna Powerbank! För den som inte vet hur stort batteri ens telefon har är det lätt att Googla fram. Telefoner från 2015 brukar ligga på 3000 mAh.

Skaffa en festivaltelefon

Du tänkte väl inte ta med dig din nya fina telefon som du har sparat länge till? Med risk för vattenskador, lerbad och stöldvågor så är din telefon inte helt jättesäker. Lämna den hemma istället och ta med dig en billigare festivaltelefon, eller fylletelefon. Samsung har många bra och billiga budgetlurar.

Ladda hem Android Device Manager

Om du tappar bort din telefon eller om den skulle bli stulen kan det vara intressant att veta vart den befinner sig någonstans, eller i värsta fall radera all känslig data om den blir stulen. Med Android Device Manager kan du göra just detta. Har du en iPhone finns liknade funktioner i iCloud, men som sagt. Ta inte med dig din iPhone på en festival.

Använd Google Photos

Det viktigaste att ta med sig hem från en festival, utöver merchandise, är minnen. Minnen som kanske är för livet, och ibland kan det vara nostalgiskt att titta tillbaka på dessa minnen. Därför är Google Photos den bästa appen för dig på festival. Appen synkar upp dina bilder direkt efter du tagit bilden och där ligger den tryggt och sorterat automatiskt. Så om din enhet försvinner eller blir stulen så är dina bilder i alla fall kvar! Vi har tidigare skrivit ett inlägg om Google Photos och du kan läsa det här.

Det var Typ Android fem bästa festivaltips! Har du några bra förslag på hur tar du hand om din tech? Lämna gärna en kommentar så ses vi på festivalerna i sommar!