torsdag, juni 16, 2016

Facebook Messenger får stöd för SMS


Facebook har låtit meddela att man kommer att kunna skicka SMS via Messenger framöver. Utvecklaren menar att de vill att SMS och meddelanden via Facebook ska vara i en och samma app, då detta är de två vanligaste sätten att kommunicera idag. I appen blir SMS-konversationer lila medan Facebook-meddelanden behåller sin klassiska blå färg.

Uppdateringen är varmt välkommen, även om det verkar som att SMS:en endast kommer att hanteras lokalt på enheten du skickar ifrån och inte via Facebooks egen server, vilket i vår mening är både positivt och negativt.

Det positiva är såklart att meddelandena inte går via Facebook i sig, vilket i sin tur betyder att Facebook inte läser dina SMS, samtidigt som du inte kan skicka SMS från andra enheter om du inte har ett SIM-kort i, med samma nummer.


Idén i sig är väldigt intressant och är hyllad av många på internet idag, men samtidigt verkar många ha glömt bort att både Apple och Google redan har gjort det här för flera år sedan med iMessage respektive Hangouts. 

Edit: Uppdateringen gäller endast för Androidenheter då iPhones inte stödjer att tredjepartsappar ska få ta del av accessen till SMS.