måndag, juni 20, 2016

7 saker som är nytt med iOS 10


Nu i veckan hade Apple sin årliga konferens på WWDC där de presenterade en hel drös med nya saker. Idag går vi igenom de sju bästa sakerna med kommande iOS 10:

Siri

Siri får öppen API för utvecklare, alltså stöd för tredjeparts-appar. Du kommer till exempel kunna skicka meddelanden med Facebook Messenger och WhatsApp eller beställa en taxi med Uber via Siri. Möjligheterna är oändliga.

Auto unlock

Om du har en Macbook så kommer du snart få macOS Sierra, istället för OSX som nu, och med detta följer en intressant funktion med som idag finns på bland annat Chromebooks. Du kommer kunna ange din iPhone eller Apple-enhet som säker och pålitlig. När du har din enhet nära din dator kommer du inte behöva ange ett lösenord för att logga in på din Macbook. Skönt.

Raise to wake

Detta är en funktion som tillåtet din iPhone att tända upp displayen när du lyfter på den. Till exempel om du har den på ett skrivbord, kommer du endast behöva lyfta på den för att se dina notifikationer istället för att trycka på hemknappen.

Notifikationer ersätter Slide to unlock.

Notifikationerna i sig har fått en ny design och ersätter den ikoniska Slide to unlock. Sveper du till höger nu, får du istället upp dina notifikationer eller så kallade Widgets som Apple kallar det. Här ser du dina meddelanden och annan matnyttig information som väder eller vad du nu väljer att placera där.

Radera stockappar

Äääääntligen, kan man radera appar som följer med telefonen. Du kan exempelvis radera väderappen, hälsoappen och andra onödiga Apple-appar du aldrig använder.

Emojis

Förutom att Emojis nu blir tre gånger större än tidigare så kan du nu ersätta ord med dem. Skriver du till exempel ordet "basketboll" kommer din enhet fråga dig om du vill ersätta det ordet med en emojibasketboll istället. Internet is about to change...

Foton

Apple kopierar mer eller mindre Google Photos, genom att göra om sitt galleri och underlätta sökning av saker och personer, bättre organisering samt snyggare gränssnitt. Något som är efterlängtat, men som samtidigt redan har funnits länge hos konkurrenten.

Detta var de bästa nyheterna med iOS 10, vad ser du mest fram emot? Låt oss veta - lämna gärna en kommentar under!