torsdag, maj 05, 2016

Vi testar Google Trips

Vi har betatestat den nya appen Google Trips och här listar vi vad appen egentligen handlar om.
Google verkar äntligen ha hittat ett lätt sätt för oss användare att hantera allt kring resande.

Appen går ut på att du ska få ett samlat ställe för allt som har med resandet att göra, till och exempel visa dina biljetter, bokade aktiviteter på området, och annan nödvändig information.

Informationen kommer direkt från ditt Gmailkonto där appen hämtar dina uppgifter - allt från datum
till incheckningsinformation på ditt hotell.

Det finns även tips på restauranger, barer och sevärdheter som du enkelt kan markera som intressant. Finner du till exempel en bar intressant så kommer du få se mer information om just den baren såsom öppettider till hur långt det är till baren från ditt hotell.Du kan ladda ner hela din information om din kommande resa så den är tillgänglig offline, vilket är ett stort plus och påminner starkt om den liknande funktionen som finns i Google Maps.

När jag personligen provade appen så drog den upp en del resor och jag har tagit några skärmdumpar från min förra resa till Egypten och min kommande resa till Polen senare i sommar. Du finner dessa längst ner på det här inlägget.

Google Trips känns väldigt långt från att vara klart, och även om jag bara har provat en betaversion av appen så kan man direkt gissa att appen kommer verka ung med ett fåtal funktioner och mycket som kan tilläggas. I övrigt är det en väldigt finurlig app.

Appen går tyvärr inte att använda utan man måste vara en utvald betatestare. Vi förväntar oss dock lansering inom kort, kanske till och med på Google I/O som är om några dagar?