torsdag, maj 12, 2016

Här är sju saker vi får se i iOS 10


Dagarna blir längre och längre men vi närmar oss med stormsteg iOS 10. Om du själv räknar dagarna till en ny och fräsch uppdatering kan du vara lugn! Vi har fiskat fram sju saker som vi kommer få se i den nya operativsystemet:Förväntas komma den 13 juni

I mitten av juni förväntas Apple presentera iOS 10 på Worldwide Developers Conference 2016. På WWDC kommer alltså användare kunna ladda hem betan direkt efter presentationen, och senare i juli kommer uppdateringen rulla ut till användarna.

Tappar stöd på äldre enheter

iPhone 4S, iPad 2 och iPad Mini 1 kommer inte få stöd för iOS 10. Dessa enheter kommer stanna på iOS 9.3. Detta beror delvis på att Apple har fått mycket kritik då deras äldre enheter blir långsammare med tiden. Om du har en gammal enhet, bör du kanske därför byta inom kort för säkerhets skull.
Det ryktas även att iPhone 5 och iPad 3 inte heller kommer få ta del av iOS 10, men det är enbart lösa rykten.

Mer fokus på foton

iOS kommer handla mycket om bildhantering och redigering. Istället för att enbart sätta filter på foton så kommer du kunna gå in mer djupgående på bilder och redigera detaljer, ungefär som ett mini-Phototoshop. Det sägs även att galleriappen ska få ny design.

Göm appar du inte använder

Man ska äntligen kunna gömma appar på hemskärmen. Det har gått tidigare via buggar och jailbreaks, men nu får alltså äntligen Apple tummen ur och låter dig åtminstone gömma de appar du inte vill se som du inte kan ta bort.

Unicode 9.0

Något för de yngre användarna av iPhones, i iOS 10 kommer vi få hela 74 nya Emojis då Apple kommer uppgradera till Unicode 9.0.

Apple Music

Apple Music blev nästan en flopp för Apple och de vill inte ge upp än, utan de ska nylansera den tunna tjänsten. Förutom självklara buggfixar så kommer vi få se ny design och skapa mer smidighet.


Homekit

Apple Homekit, är ett ramverkt för att styra lampor med mera via Siri. I iOS 10 kommer man inte behöva prata med Siri för att styra dina prylar, utan kan i Homekit direkt styra saker som du vill ha dem med hjälp av din tumme. Inte för att det är det mest hightech men ibland är det skönt att bara knappa på sin telefon istället för att prata med den.

Detta var de sju saker vi vet om iOS 10. Vad har vi missat, och vad ser du mest fram emot? Lämna gärna en kommentar.