onsdag, maj 18, 2016

Här är Google Spaces


Google har länge velat ta sig in på marknaden för sociala medier, men då G+ inte direkt kunnat konkurrera mot Facebook så väljer de nu att satsa på Spaces (Google Utrymmen på svenska)!

Spaces är Googles svar på Facebook Groups! Här skapar man grupper, där alla inbjudna kan dela länkar, bilder, skriva inlägg och lämna kommentarer etc. Ett perfekt sätt att samla folk för att planera och organisera ett event, ett skolprojekt, eller varför inte resor?Efter att ha skapat ett Space så är det valfritt att bjuda in vem man vill. Det enda kravet är att personen i fråga har ett Gmail-konto för att kunna delta.

Båda apparna är väldigt lika till sättet, men då många på senare tid har klagat mycket på hur Facebook Groups laggar, kraschar och kommer med ständiga uppdateringar som inte förbättrar någonting, så kan användare vilja vända sig till något som verkar mer stabilt. Dessutom brukar Google oftast hålla en väldigt stilren design som är behaglig att använda.


Något som man dock känner är lite begränsande är bristen på en arkiveringsfunktion, men det kan bero på att Keep har ett väldigt bra sätt att göra det på. Det är möjligtvis endast av personliga skäl vi känner det, men något liknande vore skönt att se!

Om någon delar en länk kan man lätt läsa det i Spaces flöde, samtidigt som kommentarerna finns lättillgängliga att klicka fram!

Notiser poppar upp via appen så man enkelt kan se vad som delas, detta kan också stängas av för specifika Spaces.

Utseendet på datorn är också snyggt och användarvänligt - ett bra designval av Google.
Mer kommer säkert att sägas om denna plattform på Google I/O ikväll.

Prova Google Spaces här, du kan även ladda ner appen till Android och iOS.