måndag, maj 02, 2016

Guide: Fuktskadad telefon? Här är räddningen!


Att tappa sin iPhone, sin nya Samsung Galaxy S7 eller sin telefon oavsett märke - i vatten, kan vara riktigt drygt. Nu kommer våren smygandes och rätt som det är så är det sommar med bad eller regn, och tusentals svenskar kommer att fuktskada sin telefon. Om du råkar bli en av dem, eller rent av är en av dem redan, så följ våra råd som vi listar för bästa chans för mobil överlevnad.

Sim-kortet och batteriet måste ur

Det första du måste göra att ta ur ditt sim-kort ur telefonen, följt av batteriet. Tänk på att detta bör endast göras ifall du har en telefon där du kan ta ur ditt batteri väldigt enkelt. Har du till exempel en iPhone eller Samsung Galaxy S6 kommer du inte kunna ta ur batteriet, då dessa batterier inte är avtagbara. Har din telefon ett minneskort så ta ut detta också.

Torka

Ta lite papper eller servetter och torka telefonen överallt. Om du kunde få av batteriet och batteriluckan så torka inuti telefonen med. Om du vill kan du ta din dammsugare och suga upp vatten som kan vara inuti telefonen, med hjälp av ett litet munstycke. Använd INTE hårtork för detta.

Lägg telefonen i okokt ris

Nästa vitala steg är lägga din telefon i okokt ris. Begrav den gärna djupt ner i en bunke med ris som omger hela telefonen. Riset kommer i sin tur suga upp all fukt i telefonen och du har större chans att den klarar sig. Låt den ligga i 24-48 timmar för bästa effekt.Hoppas på det bästa

Detta var vår simpla guide på hur du ska bete dig ifall olyckan är framme. Men det är dessvärre ingen garanti att det hjälper. Det är många faktorer som spelar roll, till exempel hur mycket vatten din telefon har blivit utsatt för och hur lång tid du tar på dig innan du börjar torkningsprocessen.
Hursomhelst hoppas vi att din telefon klarar sig och vi genom denna guide var behjälpliga.