lördag, maj 21, 2016

Google presenterar två nya meddelandetjänster


Under Google I/O presenterade sökjätten två nya medelandetjänster som de tänker satsa på. Den ena är bara en app för att chatta och den andra är faktiskt en videosamtalsapp. Vi tänkte gå igenom båda dessa i den här artikeln.

Allo


Detta är Googles nya smarta meddelandetjänst och precis som WhatsApp så går appen efter ditt telefonnummer framför din e-postadress. Det sägs att den kan föreslå svar på meddelanden, skicka sticker och Emojis. Allo ska bli smartare ju mer du använder den, och den kan även förstå kontext ur bilder.

Med Allo vill Google ändra sättet vi "skriker" på genom att tillåta användaren att ändra textstorleken, framför att skriva MED VERSALER.

I Allo finns en chattbot som påminner om Google Now. Du ska kunna chatta med chattboten och den ska kunna leverera svar. Du kan be appen om bilder och annan nödvändig information. Om du ställer enklare frågor som "Hej Google, vann mitt lag?", så ska botten känna dig så pass väl för att kunna svara ja eller nej beroende på om ditt lag faktiskt vann eller inte.

Allo kommer släppas i sommar med appen Duo till Android och iOS.Duo


Duo är Googles nya app för videosamtal, och också en eller två finesser som gör så att appen i sig sticker ut. Duo lägger mycket fokus på enkelhet och användarglädje, något som de menar inte har lyckats så bra tidigare med till exempel Hangouts.

"Knack knack" är av finesserna Google vill att du ska hylla. När någon ringer dig så ser du redan. innan du svarat, på livevideon på skärmen. Vad för problem det här kan ställa till med tänker jag lämna till fantasin.

Videokvalitén på samtalen kommer gå upp och ner beroende på din uppkoppling, och kommer visas som högst i 720p. De mest unika är att Google lovar att appen kommer kunna växla mellan WiFi och mobildata utan avbrott, något som återstår att se.


Duo kommer släppas i sommar med appen Allo till Android och iOS.