onsdag, maj 11, 2016

Fem roliga prylar till bilen

Nu är det officiellt vår!
Det är nu många byter ut vinterdäcken till sommardäcken, och går igenom sin bil för att få ut en maximal körupplevelse i sommar. Passa då på att försköna din bil med några coola tech-prylar.
Vi listar våra fem favoriter!Belkin Bluetooth in-car Adapter


Om du har en någorlunda gammal bil, kanske du har stött på det klassiska problemet att du inte kan lyssna på just den musik som du vill lyssna på? Det krävs i så fall att du går stora omvägar som att bränna en cd eller i värsta fall spela in det du vill lyssna på, på en kassett! (Hälften av våra läsare vet inte ens vad det är!).

Belkins lösning på det här är att du skaffar en bluetooth-adapter åt din bil, som du sedan connectar via din smartphone för att lyssna på dina favoritspellistor via Google Play Music eller Spotify. Din bil blir alltså genast mycket smartare. Sätter du adaptern vid ratten eller på instrumentbrädan i bilen kan du även använda den som mikrofon när du ska tala i telefon.

Belkins adapter kostar 599 kr och finns bland annat på CDON.COM

AutoMate - Car Dashboard


Vi skrev en kortare recension om Automate tidigare, som du kan läsa här!
Men kort och gott är detta en app, som du kan installera på din smartphone, tablet eller vad du nu vill ha i bilen. Appen i sig emulerar Android Auto, för att du ska få mer fokus på vägen och mindre på din telefon.

AutoMate är gratis för Android.

En bra dashcam 


En dashcam till bilen kan vara bra att ha, speciellt när olyckan är framme. Att då kunna spela upp olycksscenen, skulle potentiellt kunna spara dig flera tusenlappar, om inte mer, så det är en väldigt bra investering för dig som planerar att krocka framöver.

Vi kan rekommendera den lilla, men mycket effektiva Polaroid Cube som vi recenserade för några veckor sedan. Den är liten, snabb fäster bra med en magnet och har väldigt bra batteritid.

Polaroid Cube kostar 799 kr och finns på CDON.COM

OBD-adapter

Alla som bryr sig om sin bil MÅSTE ha en OBD-adapter. OBD är en adapter du kopplar in i din bil för att få ut värdefull information om till exempel din motor och felkoder. Bland annat från ABS och växellåda till ratt och startspärr. Denna information matas via bluetooth från Adaptern till din Androidtelefon.

Du kan också starta din motor, tuta och göra andra liknade saker från din telefon om din bil stödjer dessa funktioner.

ELM 327 OBD2 kostar 149 kr och finns på CDON.COM


Stormtrooper USB Car Charger


Vi på Typ Android ÄLSKAR Star Wars och förmågan att kunna ladda sin telefon på ett snabbt och enkelt sätt. Vad är då bättre än denna coola Stormtrooper med stöd för USB laddning till din smartphone?

Stormtrooper USB Car Charger kostar 120 kr och finns på ThinkGeek.