söndag, april 17, 2016

Android N får ny förhandsvisning - detta är nytt

För lite mer än en månad sedan kunde vi rapportera om hur Google släppte första Betaversionen till Android N. Nu under veckan så släppte de den andra förhandsversionen av Android N. En rad buggfixar och lite mer smått och gått. Vi dyker ner och berättar vad som är nytt!

Läs också: Så här installerar du Android N

Nytt utseende för mappar

Mapparna i Googles egna hemskärm, Google Launcher har fått en ny fräsch design.


Stöd för Vulkan

Android N kommer med fullt stöd för Vulkan - ett API för avancerad 3D-rendering. Detta bör ge oss inte bara mycket snabbare, men även snyggare spel, med rätt hårdvara.

Nya emojis

Google har valt att göra om många av Androids emojis. Många har fortfarande ett "liknade" utseende men många har blivit omgjorde för att passa dagens standard, med flera hudfärger. Alla dessa är nu en del av Unicode 9.


Rensa alla appar

Något vi saknade i den förra betan var en "clear all"-knapp som rensar alla appar i multitaskmenyn. Man behövde manuellt swipa bort alla för hand. Det blir det ändring på nu! Du kan alltså enkelt trycka på "clear all" för att bli av med alla appar.


Dynamiska genvägar

Dynamsika genvägar är något utvecklare kan lägga till i sina appar. De fungerar till specifika skärmar och kommandon inuti apparna som de själva utvecklar. Ett exempel är att en genväg kan vara att spela upp nästa avsnitt ur en tv-serie. Det låter komplicerat, men samtidigt väldigt bra. Det ska bli riktigt spännande att se utvecklingen inom detta.

Vilka funktioner gillar du bäst?