torsdag, april 28, 2016

Allt vi vet om iPhone 7


iPhone 7 väntas inte presenteras förrän till hösten, men redan nu kan vi sammanställa vad den kommer innehålla och hur den kommer se ut baserat på läckor. Vi listar de viktigaste vi vet om iPhone 7:

Det blir två iPhones

Apple verkar vilja göra som de gjort under de senaste åren, en huvudmodell och en plusmodell som är lite större. Den mindre kommer få 2 GB RAM medan den större modellen sägs få upp till 3 GB RAM. Båda telefonerna kommer att komma med nästa generationens A10 processorer tillverkade av TSMC. 


Stora telefoner

iPhone 7 får en TFT-LCD skärm på 5.5 tum och iPhone 7 Plus får hela 5.8 tum, alltså större än Google Nexus 6P. Båda ska levereras med 401 ppi på 1920 x 1310 pixlar.

Ingen 3,5 mm-jacket

Det sägs att det 3,5 mm stora hålet tar mycket plats och då inte tillåter iPhone 7 att vara så smal som Apple vill ha den, därför har de valt bort AUX porten, som du använder vanliga lurar till för att lyssna med. Istället kommer ljudet gå via lightning-porten, vilket kan ha både för- och nackdelar.
Det ryktas även att iPhone 7 kommer levereras med trådlösa hörlurar.Två bakre kameror

Två 12 megapixels kameror på baksidan, för att leverera bilder med mycket mer detaljer, 3D-effekter och till och med optisk (inte digital) zoom.