fredag, april 22, 2016

5 saker som kommer presenteras på Google I/O


Igår presenterade Google det fulla schemat för Google I/O. Och den 18e maj börjar Google I/O i Mountain View, USA. I/O är en årlig utvecklarkonferens som Google själva håller och ofta presenterar en del nya produkter och nya större uppdateringar på dessa konferenser.
Vi listar fem saker vi tror vi kommer få se i år:

Mer av Android N

Det mest självklara är såklart detta, då Google för några år sedan tillkännagav att den årliga konferensen alltid kommer att ge oss en glimt in i nästa stora uppdatering av Android. I år blir det dock lite annorlunda, då vi redan fått två betaversioner innan Google I/O kom, och fler kommer komma. Ända fram till juli kommer vi få uppdateringar och den fullständiga versionen av Android förväntas landa någon gång under Q3, alltså i september. Det är även då nästa Nexustelefon förväntas att tillkännages. Läs mer om vad vi redan vet om Android N här!

Läs mer: Videobevis på att 3D-Touch kommer till Android N

Självkörande bilar

2015 var ett stort år för sökjätten, och 2016 skulle bli ännu större! I år började de med självkörande bilar på gatorna i Mountain View. Så vad skulle passa bättre än en riktig demo?

Android Wear

Både Samsungs egna OS Tizen och Apple har passerat Android Wear, fastän Wear kom ut innan de nyss nämnda. Förhoppningsvis kommer Google att presentera en ny version av Wear och inte minst en egen klocka, typ Nexus Watch. Vad som krävs är något stort och betydande för plattformen. Inte små buggfixar och fler öppna APIn.

Android Auto

Googles motsvarighet till TomTom eller CarPlay från Apple. Produkten finns redan och några biltillverkare använder sig av den i sina bilar. Men vi vill se ett större Android Auto, det vill säga inget bara nördar pratar om, utan något alla pratar om.

VR

För några år sedan skapade Google VR för alla genom att lansera Google Cardboard. Ett VR-headset som man själv kunde bygga ihop med bara hjälp av kartong. Google förväntas nu att ta steget längre och presentera en "dyrare" variant. En mer exklusiv så att säga, inte minst för att konkurrera med både Facebook och Microsoft som har sina egna varianter av virtuell verklighet. Det sägs även att detta headset inte kommer kräva en smartphone utan kommer vara en egen standalone-enhet.