tisdag, april 19, 2016

5 saker du inte visste du kunde göra på Snapchat


Många nya, och återkommande, Snapchatanvändare får inte sina inställningar anpassade till var i världen de befinner sig. Det betyder att svenska användare måste använda sig av filter som inte är anpassade till Sverige. Till exempel så visas temperaturfiltret i Fahrenheit istället för Celsius, miles per hour (MPH) istället för kilometer per hour (KPH). Med det i åtanke, väljer vi nu att skriva om fem saker du kanske inte visste om Snapchat.

Läs också: Såhär får du alla troféer på Snapchat

1. Hur man ändrar temperaturen att visa Celsius istället för Fahrenheit

Om du har otur kommer ditt temperaturfilter visas i Fahrenheit. Och hur mycket du än letar bland alla inställningar kommer du aldrig hitta en inställning som ändrar detta! Lösningen är däremot simpel. Allt du behöver gör är ta en Snap med temperaturfiltret. Sen klickar du helt enkelt på graderna som visas, och på så sätt kan du växla mellan Celsius och Fahrenheit. Sen är det bara skicka och köra!

2. Hur man ändrar från MPH till KPH

Här är precis samma sak som med temperaturfiltret! Allt du behöver gör är ta en Snap med hastighetsfiltret. Sen klickar du helt enkelt på hastigheten som visas, och på så sätt kan du växla mellan KPH och MPH. Sen är det bara skicka och köra!

3. Hur man använder sig av dubbla filter

Visste du att du kan använda dig av dubbla filter? Om du till exempel lägger på slowmotion-filtret kan du lägga till ett svartvitt filter. För att göra detta väljer du först valfritt filter, och sedan håller du ner ett finger på din Snap och swipar med ett annat finger för att lägga på ytterligare ett filter. Vips har din Snap två filter och du är mer unik än dina vänner.

Läs också: Intressant snabbfakta om Snapchat!

4. Spara data med reseläge

Låt inte din resa till utlandet påverka ditt Snapchattande!
Är du utomlands kommer du säkert inte vilja använda så mycket av din mobila data, i värsta fall vill du inte använda den alls och givetvis har du jättetrögt Wi-Fi på hotellet. Reseläget (travel mode) på Snapchat, är en funktion som slutar att automatiskt ladda ner alla Snaps du fått. Istället klickar du på vilka Snaps du vill se, och först då kommer enbart dessa Snaps laddas ner för dig att titta på. Du sparar helt enkelt båda massa tid och data.

För att aktivera reseläget så går du in på inställningarna i Snapchat, scrollar ner till andra inställningar och klickar på hantera. Sen är det bara att klicka i reseläge (eng; travel mode).

5. Ta perfekta bilder med selfieblixten

Nästan alla mobiltelefoner har en blixt för att ta bilder framåt och nästan ingen har det för att ta selife. Men frukta ej, Snapchat har en funktion för detta. Allt du behöver göra är att klicka på blixtikonen längst upp till vänster i kameraläget när du ska ta din Seflie. När du tar bilden kommer hela skärmen lysa upp vitt i någon halvsekund. Så du kommer att kunna synas i mörkret!

Läs också: alla våra inlägg om Snapchat

Vad är ditt bästa Snapchattips? Kontakta gärna oss så vi kan publicera just ditt tips.