onsdag, mars 09, 2016

Nu kommer Android N!

Under senare år har Google valt att släppa förhandsvisningar för större kommande versioner av Android, till utvecklare på Googles egna årliga utvecklarkonferens, Google I/O. Men idag fick vi den första officiella förhandsvisningen för Android N. Vi listar snabbt här vad som är nytt:

Splitcreen

Som vi har tidigare rapporterat, så får vi äntligen se splitscreen. Detta funkar både på tablets och på telefoner.


Flera fönster

Precis som förr i tiden, picture in picture på TVn. Lite som YouTube-appen fungerar idag, så ska ett fönster med valfri aktivitet kunna lägga sig på sidan om, medan du gör något annat. Det är dock lite osäkert om detta endast kommer finnas på Android TV eller överallt.


Notifikationsmenyn blir fräsch

Google har ändrat menyn ganska mycket till en mer minimalistisk design och du kan därmed agera utifrån menyn på ett annat sätt än att använda dig av appen som ger dig notifikationen, t ex svara på ett mejl utan att behöva gå in i Gmail. (se bild längst upp av inlägget).

Doze

Googles Doze mode har fått en uppdatering. För att spara mer batteri när du inte använder din enhet ska Doze nu även kunna aktiveras när du är på språng. D v s när det inte ligger platt på ett bord.


Stay tuned, vi kommer rapportera mer om Android N när vi hör mer.
Ladda hem Android N här!