tisdag, mars 08, 2016

Instagram kommer till Windows 10 Mobile

Den sjätte oktober 2010, släpptes Instagram till iOS. Mycket har hänt sedan dess. De släppte 2012 Instagram till Android. Företaget blev senare uppköpta av Facebook för en smärre fantasisumma.
En rad designändringar har skett. Den sjunde mars, 2016, finner vi äntligen en app i Windows Store som heter Instagram.

Läs också: Snabbfakta om Instagram!

6 år senare, vad finner vi i Instagram Beta för Windows 10 mobile? Jo, de flesta inställningar som finns i iOS och Android. Fast på en betanivå såklart. Vi upplever också att appen kraschar, då och då... eller rättare sagt hela tiden.

Att den kraschar beror på vilken enhet du har, men flera användare har rapporterat om detta och vi får inte ens igång appen i våra egna enheter. Appen är ryckig och vi den laggar värre än Internet Explorer 7. Vid ett tillfälle fick vi boota om vår enhet. Appen är alltså knappt användbar. Och hur mycket vi än vill skylla på Microsoft för detta, så verkar det bero på Facebook.

Facebook har portat appen från iOS. Men de har inte använt sig av Microsofts egna Project Islandwood som är ett verktyg för att "konvertera" appar till Windows Mobile. Istället använde Facebook sin egna lösning och ja... resultatet var sådär.