fredag, februari 26, 2016

Tre roliga och lärorika appar för ditt barn

Att låta ditt barn använda sig av en tablet, telefon och internet kan först kännas i magen. Det finns mycket där ute som verkligen inte är bra för barn, och det finns appar och spel som kan lura ditt barn med mikrotransaktioner och ge dig en fet räkning i slutet av månaden.

Vi vill därför tipsa om tre underbara appar/spel till paddan eller telefonen som ditt barn kan använda sig av säkert och bra. En app måste vara kul, underhållande, säker och lärorik för att uppnå våra krav innan vi låter våra barn spela.

Inom dessa kategorier listar vi därför här våra tre favoritappar anpassade för barn, för att du och ditt barn ska känna er säkra:Brio World

Lek med tåg och bygg dina egna tågbanor! Vem har inte någon gång lekt med den traditionella BRIO-tågbanan? I den här appen kan du bygga och designa egna banor och åka i så kallad first person. Ditt barn kan alltså sitta i tåget som lokförare och se sin skapelse från förarens ögon.

Du bygger och färdas i ett 3D-generat landskap med träd, gröna ägnar och små sjöar. Det som saknas mest är såklart möjligheten att bygga broar, då man inte kan lägga sina spår över varandra.

Man kan även bygga sina egna tåg genom att ta olika vagnar och lok från menyn och skapa just ditt unika tåg.

De stora utmaningarna ligger i att stanna tåget på rätt ställe för att mata djur, plocka upp passagerare, lasta på och av frakt med hjälp av lyftkranar samt försöka att hålla fokus på spåret och inte det vackra landskap som Brio World erbjuder.

Brio World kostar 30 kr och finns till:DragonBox Numbers

I det här spelet får man på ett väldigt lekfullt sätt lära sig pussla och räkna enklare matematik! Upplägget i spelet så är det roligt att ditt barn inte ens kommer märka att det är till för att lära sig.

Man spelar med hjälp av så kallade "Nooms" och varje Noom är representerad av ett tal och färg. Lägger du en röd trenoom med en gul tvånoom så får du en grå femnoom. Osv.

Med pussel, stege och sandlåda är spelet maxat med olika nivåer och flera timmars kul och lärorikt spelande. Spelet i sig är ganska lätt att förstå sig på men svårare att förklara. Se gärna filmen nedan för mer info.

DragonBox Number kostar 81 kr och finns till:
Android | iOS
Upptäck! Alfons Åberg

Måla, skapa, bygg och utforska Alfons fantasier i denna fantastiska app, skapad av svenska Gro Play. Spelet är baserat på boken "Aja baja Alfons Åberg" som har fått bra kritik för att vara barnvänlig. I boken så bygger Alfons en helikopter och fantiserar om allt möjligt, och det är precis appen låter ditt barn att göra.

Det finns flera miljöer med bland annat rymden och havet. Du förflyttar dig mellan dessa miljöer med hjälp av olika fordon som du själv får designa med färg och mönster. Det finns båtar, flygplan och bilar. Upp till 21 fordon.

Spelet går ut på att åka runt och samla på sig bär som du sen kan mata de andra karaktärerna med, som tack får du en belöning på fler mönster som du kan använda dig av.

Upptäck! Alfons Åberg kostar 30 kr och finns till:
Android | iOS | WindowsOch detta var tre av våra favoritappar! Är det någon app du tycker att vi ska tipsa om? Lämna gärna en kommentar under så att vi kan sprida ordet till fler föräldrar!