onsdag, februari 17, 2016

Google stänger Picasa den 15e Mars

Google har meddelat att de stänger ned Picasa för att fokusera helt på Google Photos.
Företaget erbjuder några simpla råd om att flytta över bilder och information till tidslinjen för att stänga sina tjänster.



Picasa webbalbum

Om du har bilder eller videoklipp i ett Picasa webbalbum i dag, så är det enklaste sättet att komma åt, modifiera och dela det mesta av innehållet genom att logga in på Google Photos, och alla dina bilder och videoklipp kommer redan att vara där. Med hjälp av Google Photos kan du fortsätta att ladda upp och organisera dina minnen, samt njuta av andra stora fördelar som enklare sätt att söka och dela dina bilder.

Men för dem av er som inte vill använda Google Photos eller som fortfarande vill kunna se specifikt innehåll, såsom taggar, bildtexter eller kommentarer, kommer Google att skapa en ny plats med åtkomst till Picasa webbalbum data. På så sätt kommer du fortfarande att kunna visa, hämta eller radera dina Picasa webbalbum, du kommer däremot inte att kunna skapa, organisera eller redigera album.

Läs också: Hur du får Google Photos ansiktssökning!

En sak att klargöra är att inget av detta sker i dagsläget, om du har ett Picasa webbalbum kan du fortsätta att använda det som vanligt. Google börjar rulla ut dessa förändringar den 1 maj 2016.

"We believe we can create a much better experience by focusing on one service that provides more functionality and works across mobile and desktop, rather than divide our efforts across two different products."