söndag, februari 21, 2016

After Dark skyller på app för sin förlust

Du som läsare kan vara lugn, vi har inte drabbats av mellofeber. Vi har däremot appfeber!
Christer Lindarw, känd från dragshowgruppen After Dark, medverkade i melodifestivalen och kom sist i delfinalen nu i helgen. I en intervju skyller han på röstningssystemet som man använder sig av, nämligen en app! Hans låt, "Kom Ut Som En Stjärna" ska ha kostat honom närmare en halv miljon kronor att producera och ska under delfinalen ha totalfloppat.

– Jag var lite småsur när vi inte gick vidare till de fem. Det måste jag erkänna. De fem första trodde jag i alla fall, ska han ha sagt till nyhetsblaskan Aftonbladet.Han ska tidigare ha sagt att han misstänkte att deras äldre fans inte skulle rösta lika många gånger som de yngre tittarna. Han menar att de hade den största publiken, men att majoriteten av dem visar inte lika stort sug på att rösta eller i värsta fall inte ens kan ladda ner en app. Han menar också att det är "farligt för Melodifestivalens framtid".
Vi på Typ Android är inte några jättestora fans av Melodifestivalen, men vi menar att det kanske är dags att göra plats för den yngre generationen och den teknik som är populär just nu. Alternativt får han rikta sig till den publik som kan hantera enklare tech, det verkar ju vara ett vinnande koncept för i år.