onsdag, januari 06, 2016

Twitter tillåter nu 10000 tecken


Idag kan användare på Twitter bara använda sig 140 tecken. Vill man skriva något mer än så, så får man helt enkelt skriva flera tweets sammanlänkade. Det är därför teamet bakom Twitter nu har börjat kolla hur det skulle vara om de tillät 10 000 tecken nu i början av 2016.


Recode.net rapporterar att den här uppdateringen, även kallad "Beyond 140", är tänkt att rulla ut någon gång under det första kvartalet 2016. Twitterteamet är dock inte helt hundra på detta än, så det kan variera när den den slutgiltiga uppdateringen rullas ut. Hursomhelst, det ser ut som väldigt långa tweets kommer att bli en grej vare sig vi vill det eller inte. Användarna kommer fortfarande bara se 140 tecken i varje given tweet, men de kommer att kunna klicka på en "se mer" knapp för att se resterande text.
Twitter är en social media-plattform som har lagt hela sin tyngd i korthet. De som vill ha en större duk för uttrycka sina åsikter och tankar har andra medier som Facebook. Twitter vill ändra på detta, 10 000 tecken är ungefär tre sidor text. Du kan dock redan nu ha en öppen monolog i all oändlighet på Facebook om du så känner att världen bara verkligen behöver veta dina tankar om tredje vågens feminism, djurens rätt eller Donald Trump.