tisdag, januari 12, 2016

Det här är nytt i iOS 9.3

Idag släppte Apple en uppdatering till sina populära enheter - iOS 9.3. Uppdateringen är en av de största släppen Apple gjort för iOS 9, med nya funktioner inom Health, News och CarPlay. Vi listar här de största nyheterna i betan.


Nattläget

Nattläget är en ny funktion som är utformad för att automatiskt skära ned på mängden blått ljus en iOS användare utsätts för på natten genom att övergå till mer gula toner för både iPhone och iPads displayer. Studier har visar att blå ljusexponering på natten kan störa dygnsrytmen, vilket gör det svårare att somna.


Haptic feedback 

Senaste uppdateringen inkluderar haptisk feedback när du använder Force Touch på en iPhone 6s eller 6s Plus.

Apple Watch

Med iOS 9.3 och watchOS 2.2 så kan din iPhone paras ihop med fler än bara en Apple Watch. Båda uppdateringarna krävs till alla enheter du vill påverka.

Siri

Siri ska ha uppdaterats med små buggfixar samt fått tre nya språk: Finska, Hebreiska och Malajiska.

Apple News

Apple har även förbättrat sin nyhetsapp för att göra det mer anpassat för varje persons intressen. "För dig"-sektionen har införlivat trendiga ämnen och utplockade artiklar från Apples egna redaktörer för att hjälpa användare att lättare upptäcka innehåll. 

Live Photos

En ny grej är att det ny finns möjlighet att spara bilder med full upplösning med Live Photos.


Apple Pay

När du använder Apple Wallet eller Apple Pay, finns det nu ett alternativ för att öppna ett program som är kopplat till pass eller kreditkort. Till exempel, på ett boardingkort från SAS, kan det finnas en ny ikon som kommer att öppna SAS egna app när den utnyttjas.